Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.
A+ A A-

Hamarosan gyógyítható lesz az autizmus

Hamarosan gyógyítható lesz az autizmusA George Washington Egyetem munkatársai szerint hamarosan egyszerűbben diagnosztizálható lesz az autizmus, és a jövőben talán valamilyen mértékben vissza is tudják majd fordítani a betegséget okozó folyamatot. A kezelés kifejlesztését friss gén- és sejtkutatások eredményeire támaszkodva kezdik meg hamarosan.

Autizmus: genetikai mutációkat vizsgálnak

A kutatók olyan ikrek génjeit és sejtjeit vizsgálták, ahol a testvérpár egyik felénél felfedezték az autizmust, míg a másik testvér teljesen egészséges. Megfigyelték, hogy számos gén esetében eltérés figyelhető meg a két testvér között, így most a genetikai mutációkat próbálják azonosítani - írja a Medical News TODAY.

A beteg gének esetében fennáll a metiláció folyamata, amit a tudósok reményeik szerint gyógyszeres kezeléssel blokkolni tudnak, hogy a gének és a sejtek normálisan működhessenek. A metiláció ugyanis jelentős változásokat hozhat létre a DNS-ben, ami aztán a gének működését is befolyásolja.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Beavatkoznának a gének működésébe...

A tudományos világ most abban bízik, hogy hamarosan sikerül hatékonyan beavatkozni a gének működésébe, és így a közeljövőben, ha nem is 100 százalékosan, de gyógyítható lesz ez az eddig gyógyíthatatlannak hitt betegség.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: autista  autizmus  génterápia  sejtkutatás 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!