Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
A+ A A-

Kapcsolat az epilepszia különböző formái között

Kapcsolat az epilepszia különböző formái közöttAmerikai kutatók egy csoportja rájött, hogy mi lehet az első ismert közös tulajdonság az örökölt és az időszakos epilepszia között: egy törés az úgynevezett „BK csatornában” - legalábbis a Neurobilogy of Disease júniusi száma szerint.

Ezek a felfedezések alapjául szolgálhatnak egy újfajta terápiának és új reményt adnak az epilepsziában szenvedőknek.  A Carnegie Mellon Egyetem kutatói felfedezték, hogy a BK csatorna egy roham után természetellenesen aktívvá válik. Ez a törés eredményezheti azt, hogy az idegsejtek túl ingerelhetővé válnak, ami kapcsolatba hozható az epilepsziával.

A Carnegie Mellon tudósai képesek voltak megváltoztatni ezt az abnormális ingerlékenységet egy BK csatorna antitest használatával, ami visszaállította a normális szintre a roham utáni elektromos aktivitást.

„A tény, hogy a BK csatornát korábban kapcsolatba hozták az örökletes epilepsziával, új utak felé mutat a kezelésben. Megmutattuk, hogy a BK antitestek nagyon hatékonyan képesek normalizálni a természetellenes elektromos aktivitást az idegsejtekben, ami azt jelenti, hogy a BK csatorna antitestek új fegyvert jelenthetnek az epilepszia ellen.” – mondta el Alison Barth a kutatócsoport egyik munkatársa.


Az epilepszia egy neurológiai zavar, ami kapcsolatban van az abnormális elektromos aktivitással az agyban. Ez pedig visszatérő rohamokhoz vezet. A kutatók azonosítottak egy genetikai összetevőt néhány fajta epilepsziában. Ez az első tanulmány, ami kapcsolatot mutat a különböző típusú epilepsziák között.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: BK csatorna  epilepszia  időszakos 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!