Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Parkinson-kór és elektrostimuláció

Parkinson-kór és elektrostimulációA Parkinson-kórban szenvedő betegek nagy részének komoly életviteli nehézségeket jelentenek a nem kontrolált mozgások, a diszkinézia.   Az agy két megfelelő területén gyakorolt stimulációk azonban úgy tûnik képesek javítani ezen az állapoton - írja a ScienceDaily.

Az elektromos impulzusokat egy kényelmes és egyszerû eljárással az agy mélyebb rétegeiben fekvő képleteknél alkalmazzák, a globus pallidus interna (GPi), illetve a subthalamikus nucleus (mag) (STN) területein. Ez utóbbi terület sérülékenyebb, stimulációja esetén gyakrabban számolnak be operáxciót követő komplikációkról.

Az extrém lassú mozgások helyrehozásában jelentős javulást hozott az elektrostimuláció, helyettesíteni tudta a gyógyszeres kezelést, illetve alkalmazásával párhuzamosan jelentősen csökkenthetővé vált a szükséges gyógyszerek mennyisége.


Úgy tûnik, hogy az egyes tünetcsoportok milyensége határozza meg, hogy a két terület közül melyiknél érdemesebb elvégezni az elektrostimulációs kezeléseket.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Parkinson-kór  beteg  diszkinézia  elektrostimuláció 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!