Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
A+ A A-

Egyre több a szenilis ember

Egyre több a szenilis emberA The Lancet brit orvosi magazinban publikált tanulmány szerint egyre több a demenciától, azaz szellemi leépüléstől szenvedő ember szerte a világon, s számuk radikálisan nő.  A tanulmány szerint minden évben legalább ötmillió személynél diagnosztizálják a demenciát, melyet az esetek többségében az Alzheimer-kór okoz.

A számítások szerint a fejlődő országokban háromszor-négyszer is nagyobb lehet a betegek számának növekedése, főleg India és Kína érintett. A kutatók úgy gondolják, hogy a betegség ilyen mértékû terjedése a hosszú életnek, és a harmadik világ megváltozott életstílusának köszönhető.

A kormányok többsége valószínûleg nincs felkészülve erre, ráadásul alábecsülte a demencia súlyát, ezért még tehetetlenebbek, mint a rákkal vagy a szívbetegségekkel szemben. Az Alzheimer-kór a súlyos szellemi hanyatlás fő okozója, s jelenleg 18 millió embert érint a világon. Magyarországon 250-300 ezren küzdenek a betegséggel, s a betegek többnyire kizárólag családjukra számíthatnak.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: ember  szellemi leépülés  szenilis 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!