Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

A korai Parkinson-kór hatékony kezelése

A korai Parkinson-kór hatékony kezeléseEgy friss tanulmányban brit kutatók arról számolnak be, hogy a selegiline szer hatásos lehet a Parkinson-kór gyógyításában.  A selegiline a MAOBI, azaz monoamin oxidáz gátlók B típusába tartozik, amelyek ismereteink szerint lelassítják a Parkinson-kórral járó dementia folyamatát.

A szert a halál megnövekedett kockázata miatt eddig nemigen merték felírni az orvosok. Brit kutatók azonban úgy vélik, nem kell tartani a kezeléstől. Tizenhét klinikai teszt eredményeit vetették össze, amelyekben a MAOBI placebokontrollos vizsgálatát végezték, illetve összehasonlították a hagyományos Parkinson-gyógyszerrel, a levodopával.

Az eredmények szerint a MAOBI szerek szignifikáns mellékhatások nélkül csökkentették a kór tüneteit. Továbbá kimutatták azt is, hogy a MAOBI kezelés mellett kevesebb levodopára van szükség, amely hosszú távon káros mellékhatásokkal jár. A kutatók azt is kihangsúlyozták, hogy a MAOBI-k használata relatíve olcsó.

A tanulmány szerzői az Ivanhoe NewsWire-nek összefoglalásképpen elmondták, a MAOBI-k számottevő mellékhatások, illetve a halál kockázatának növekedése nélkül csökkentik a mozgásképtelenséget, a levodopa dózist és a motoros ingadozások előfordulását. Ugyanakkor további hosszú távú összehasonlító vizsgálatokat sürgetnek, amelyben a szerek életminőségre gyakorolt hatását is tesztelnék.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gyógyít  gátló  monoamin  oxidáz  parkinson  selegiline 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!