Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Az ismétlődő stroke megelőzése

Bővebben...Stroke-on átesetteknél akár tízszeresére is növekedhet egy újbóli stroke kialakulásának kockázata

  • Stroke esetén mindössze néhány óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy a megfelelő kezeléssel elkezdődjön a keletkezett vérrög feloldása maradandó károsodás elszenvedése nélkül
  • Azoknál akik már egyszer átestek stroke-on, az egészséges emberhez képest tízszeresére növekszik egy újbóli stroke kialakulásának kockázata1
  • A stroke korai felismerésével, megfelelő terápiával, gyakori ellenőrzéssel és orvosunkkal való rendszeres egyeztetéssel sokat tehetünk a betegség kedvezőbb kimeneteléért, a jobb életminőség eléréséért és a másodlagos stroke megelőzéséért.

Utolsó frissítés: 2021. augusztus 30. hétfő, 18:04

Találatok: 209

Mesterséges intelligencia a stroke betegek akut ellátásáért

Bővebben...Mérhetően gyorsult az agyi érkatasztrófán átesett betegek ellátásának folyamata, és a betegek nagyobb hányada részesült kezelésben annak a mesterséges intelligenciára épülő szoftvernek köszönhetően, amit bő fél évig használtak ingyenesen a Neurológiai Klinikán. A stroke esetén minden perc számít, így a gyorsabb diagnózis jobb gyógyulási esélyeket is biztosít.

Utolsó frissítés: 2020. január 10. péntek, 10:11

Találatok: 878

Alzheimer-kór - ígéretes eredmények, korai kezelés

Bővebben...Új vérvizsgálatot fejlesztettek ki japán és ausztrál kutatók, mellyel az Alzheimer-kórral és az elbutulással kapcsolatos ártalmas fehérje kimutatható - írta a BBC News.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. február 02. péntek, 03:42

Találatok: 2077

A stroke hirtelen sújt le, mégis időnként előre jelzi „érkezését”

Bővebben...Évente világszerte 15 millió ember, míg hazánkban 45-50 ezer ember kap szélütést. Magyarországon, minden harmadik beteg azonnal, minden hatodik pedig egy hónapon belül meghal. A Magyar Stroke Társaság által életre hívott "Stroke megelőzés éve 2016-2020" kampány eredményei ugyan kiemelkedőek, azonban a stroke fenyegetése továbbra sem csökken, így a folyamatos tájékoztatás jelentősége megkérdőjelezhetetlen.

Utolsó frissítés: 2017. április 07. péntek, 06:28

Találatok: 1781

Ma van az autizmus világnapja

Bővebben...Ma van az autizmus világnapja, ebből az alkalomból országszerte sok programot, a többi között sétát, filmvetítéseket és kiállítást is rendeznek.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 02. vasárnap, 13:24

Találatok: 987

A demencia lett az első számú elhalálozási ok Angliában és Walesben

Bővebben...A demencia vált az elhalálozások első számú okává Angliában és Walesben, megelőzve a szív- és érrendszeri betegségeket.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:25

Találatok: 1433

Légszennyező részecskéket fedeztek fel agyszövetmintákban

Bővebben...Légszennyezésből származó apró szemcséket talált emberi agyszövetmintákban egy új kutatás - adta hírül BBC News.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 06. kedd, 12:03

Találatok: 1167

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!