Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.
Hiba
  • Hiba történt a komponens betöltésekor: com_search, 1
A+ A A-

Görögország: nyugat-nílusi vírus - 15 áldozat, 158 megbetegedés

Görögország: nyugat-nílusi vírus - 15 áldozat, 158 megbetegedésEddig 15 áldozata van a nyugat-nílusi vírusnak Észak-Görögországban, valamint 158 megbetegedést regisztráltak – közölte a Görög Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ. Pénteken 39 ember került kórházba a betegség miatt, ebből kilencet az intenzív osztályon kezeltek, további 116 embert pedig gyógyultan engedtek haza az orvosok.

A nyugat-nílusi vírus szúnyogcsípéssel vagy vérátömlesztéssel terjed. A tünetek között szerepel a magas láz, fejfájás, nyaki merevség, kábultság, dezorientáció, kóma, remegés, görcsök, izomgyengeség, a látás elvesztése, a zsibbadás és a bénulás, végzetes esetben pedig halálhoz vezethet – írja a CNN. Nagy problémát jelent azonban, hogy a fertőzöttek 80 százaléka egyáltalán nem észleli magán a felsorolt jeleket.

Az elmúlt időszakban Közép-Macedóniából és Észak-Görögországból jelentették a legtöbb megbetegedést. Ezeken a területeken ezért a jövőben fokozni fogják a permetezések sűrűségét, hogy csökkentsék a szúnyogok számát.

A cikk a reklám után folytatódik

A hatóságok azt is közölték, hogy az érintett területeken néhány napja tilos vért adni, hogy megakadályozzák a vérátömlesztéssel terjedő eseteket. Emellett megkérték azokat az embereket, akik elhagyják a régiót, hogy máshol se adjanak vér még 28 napig.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: Görögország  nyugat-nílusi vírus 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!