Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Los Angeles-i szúnyogokban ütötte fel fejét a nyugat-nílusi vírus

Los Angeles-i szúnyogokban ütötte fel fejét a nyugat-nílusi vírusA Kalifornia állam közegészségügyi szolgálata és a Kaliforniai Egyetem szakemberei által végzett vizsgálatok megerősítették a nyugat-nílusi vírus fertőzött szúnyogok jelenlétét Los Angelesben. Ez a második eset az évben, hogy moszkitóból mutatták ki a vírust.

 A szakemberek még januárban bukkantak a nyugat-nílusi vírusra, korábban pedig két elhullott madárból is izolálták a vírust. A fertőzés megakadályozása érdekében a szakemberek hosszú ujjú póló és hosszú szárú nadrág viselését javasolják a lakosok számára, ha a szabadban tartózkodnak hajnalban és sötétedéskor. A szakértők felhívták a figyelmet a medencék, gyógyfürdők és tavak megfelelő szúnyogirtásának fontosságára is.

A szúnyogok a vírust hordozó madarak megcsípésével fertőződnek meg, amit egy újabb csípéssel továbbadnak az embereknek. A közegészségügyi tisztviselők szerint a vírus nem terjed emberről emberre vagy közvetlenül madarakról emberre. A legtöbb esetben a fertőzés enyhe tünetekkel jár, mint például láz, fejfájás, émelygés és fájdalom, de extrém esetekben halált is okozhat. A betegség ellen egyelőre nincs hatékony gyógymód.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: moszkító  szúnyog  vírus 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!