Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Intelligens ágy a felfekvések ellen

Intelligens ágy a felfekvések ellenIsmét elismerésben részesültek azok a tudósok, akik kifejlesztettek egy olyan intelligens ágyat, amely megakadályozza, hogy a sokáig ágyhoz kötött betegeknél felfekvés alakuljon ki. Hasonló szerkezetek már korábban is születtek, ez azonban az első, amely teljes mértékben képes megakadályozni a fekélyek kialakulását.

Az intelligens ágy megakadályozza a felfekvések kialakulását

Intelligens ágy a felfekvések ellenMichael Sauter és csapata legutóbb Bernben zsebelte be a CTI Medtech díját intelligens ágyukért. Az alapötlet az volt, hogy tehermentesítsék a kórházi dolgozókat: annak érdekében ugyanis, hogy ne alakulhasson ki felfekvés, a beteget rendszeresen és folyamatosan mozgatni kell az ágyban, ami igen megterhelő feladat – írja a Medical News TODAY.

A felfekvések igen fájdalmasak, és nagyon nehezen gyógyulnak, éppen ezért tesznek meg mindent a szakemberek annak érdekében, hogy elkerüljék a kialakulásukat. Már korábban is léteztek olyan ágyak, amelyek légáramlatok segítségével bizonyos időközönként csökkentették a nyomást a páciens egyes testrészein, ezek azonban nem tudták megelőzni a fekélyek kifejlődését.

A cikk a reklám után folytatódik

Az ágy lényege egy speciálisan deszkázott keret, amely intelligens anyagokból készült, valamint egy újfajta matraca kettő kombinációja biztosítja, hogy a beteg soha ne legyen teljesen mozdulatlan az ágyban, így nem alakul ki fájdalmas fekély sem.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: fekély  fekélyek ellen  felfekvések  intelligens ágy 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!