Ma Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
A+ A A-

Hetitéma: hogyan előzhetjük meg a rákot?

Tartalomjegyzék

Hetitéma: hogyan előzhetjük meg a rákot?A daganatos betegségek a második leggyakoribb okai a halálozásnak, közel nyolcmillió ember halálát okozva – ez több, mint amennyiért a malária, az AIDS és a tbc együttvéve felelős. 2030-ig ez csaknem 16 millió esetre növekszik majd és évente 11,5 millió haláleset lesz a rák számlájára írható, ha a jelen trendek nem változnak.

A WHO főigazgatója, Margaret Chan így szólt a kongresszus megnyitóján: „Most van itt az ideje, hogy a rákmegelőzést kiemelt feladattá nyilvánítsuk.”

A daganatos betegségek nem csak a jóléti társadalmak betegségei többé, hanem a szegény és fejlődő országokban is milliókat érintenek, ahol az infrastruktúra nem tud megküzdeni a betegség hatásaival.

A cikk a reklám után folytatódik

Az embereknek általában fogalmuk sincs arról, mi az, ami rákot okoz és hogyan lehet a betegséget megelőzni; a legtöbben inkább több gyümölcsöt fogyasztanak, mintsem lemondjanak az alkoholról – áll egy nemrég megjelent új tanulmányban.

„Sok embernek téves elképzelései vannak arról, hogy mi okoz rákot, hajlamosak túl nagy jelentőséget tulajdonítani az egyébként kisebb szerepet játszó környezeti tényezőknek, de elbagatellizálni az emberi viselkedés veszélyeit” – írja a Nemzetközi Rákellenes Szövetség (UICC) állásfoglalásában.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!