Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Márton napja van. Holnap Jónás és Renátó napja lesz.
A+ A A-

HPV elleni védőoltás: ajánlott férfiaknak is!

HPV elleni vakcina: ajánlott férfiaknak is!Egy nagy nemzetközi tanulmány során a tudósok megfigyelték, hogy a humán papillómavírus (HPV) elleni védőoltásban található hatóanyag ugyanolyan hatékony védelmet nyújt a kór ellen a férfiak számára is, mint a nőknek. Ez azért fontos, mert több tanulmány is feltételezi, hogy a vírus a férfiaknál is okozhat rákos elváltozásokat.

A HPV fertőzés a nők esetében a méhnyakrák kialakulásának vezető okozója, a férfiaknál is eredményezhet azonban péniszrákot, illetve más rosszindulatú daganatokat egyes tudósok szerint.

A legfrissebb tanulmányok szerint azonban a tizenéves fiúk és a fiatal férfiak esetében a nőknél már régóta alkalmazott vakcina 90 százalékban hatásos, így ők sem maradnak védelem nélkül – írja a New England Journal of Medicine.

A cikk a reklám után folytatódik

HPV védőoltás: a fiatal férfiaknak éppen annyira fontos, mint a nőknek

A fiatal férfiak beoltása éppen annyira fontos, mint a nőké, hiszen a vírus minden szexuálisan aktív emberre veszélyt jelent. Ráadásul mint az a legutóbbi kutatásokból kiderült, a férfiak nemcsak hordozói, hanem áldozatai is lehetnek a HPV-nek – mondta Fred Wyand.

Az oltóanyag a HPV több törzse ellen is védelmet biztosít, ami fontos, hiszen a vírus nemcsak a méhnyakrák, hanem a torokrák, a végbélrák és más, szeméremtájékon kialakuló daganatos betegségek kifejlődéséért is felelős lehet.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: HPV  humán papillómavírus  méhnyakrák  péniszrák 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!