Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

Hínárkivonat gyógyítja az „immunrendszer daganatát”?

Hínárkivonat gyógyítja azEgy laboratóriumi kísérlet szerint a növény lassíthatja a daganat növekedését anélkül, hogy károsítaná az egészséges sejteket – tudósít a HeathDay.

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés

A limfóma krónikus lefolyású, tünetei nem látványosak – ugyanakkor annál könnyebben gyógyítható, minél korábban felfedezik. Az immunrendszer daganatának” is nevezett betegséget a jövőben hínárkivonattal gyógyíthatják.

A kutatók a kivonatot az úgynevezett B-sejtes limfómán tesztelték. Mohammad Irhimeh, a kísérletben résztvevő tudós azt is megmagyarázta, miért: a daganatnak ez a formája különösen ellenálló a már létező kezelésekkel szemben, ezért folyamatosan új gyógymódok után kutatnak. Most egy korábbi felfedezésből indultak ki: tudósok egy csoportja már bebizonyította, hogy a hínárok tartalmaznak egy úgynevezett fucoidan nevű vegyületet, amely hatékonynak bizonyult a rákos sejtek elleni küzdelemben.

A cikk a reklám után folytatódik

Jelen kísérletben a szakemberek egy olyan hínárkivonattal támadták a beteg sejteket, amely kereskedelmi forgalomban is kapható. Az eredmények szerint a szer lassította a tumor növekedését. A felfedezők bizakodóak, és folytatják a teszteket egy új gyógyszer kikísérletezésének reményében.

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!