Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Az idősebb nőket kevésbé fenyegeti a HPV

Az idősebb nőket kevésbé fenyegeti a HPVA nők a kor előrehaladtával egyre kevesebb lehetőséget kapnak arra, hogy HPV-szűrésben vagy védőoltásban részesüljenek. Az ok a megbetegedések számának csökkenésében keresendő.

A felmérésben 18 és 97 év közötti Costa Rica-i nők vettek részt, és az eredmények szerint a 41 évesnél idősebb nők esetében a megelőző lépések aránya sokkal alacsonyabb, mint a fiatal nőknél - írja a HealthDay.

A megbetegedések száma is csökken azonban: míg a 18 és 25 év között nők 35 százalékánál állapítják meg a vírus jelenlétét, addig a 41 év felettiek esetében ez az arány 13,5 százalékra csökken.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Dr. Ana Cecilia Rodriguez éppen ezzel az adattal magyarázza a szűrések és védőoltások számának csökkenését. Szerinte a fiatalok esetében nagyobb szükség van a megelőzésre, mivel náluk nagyobb az esély a rák kialakulására, valamint arra, hogy a vírust nehezebben lehet kiirtani a szervezetükből.

A humán papillómavírus megelőzése mára sürgető kérdéssé vált, mivel rengeteg nő hal meg olyan rákos megbetegedésben, amit a fertőzés okoz. Egyre szélesebb körben elérhető az a védőoltás, ami a vírus legtöbb fajtájával szemben védettséget nyújt.

[OrientPress Hírügynökség]

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: hpv  méhnyakrák 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!