Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

Ne gyújts rá reggel! A tüdőrák kockázatát növeli...

A tüdőrák kockázatát növeli a reggeli rágyújtásAzok a dohányosok, akik felébredés után rágyújtanak, nagyobb veszélynek teszik ki magukat, mint azok, akik várnak, függetlenül az elszívott cigaretták számától, mondják az amerikai tudósok.

Tüdőrák és reggeli dohányzás: a kotinini a kulcs?

A kutatók a dohányosok kotinin szintjét mérték, mely a nikotin mellékterméke, és növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát.  A reggeli elfogyasztásának kivárása csökkenti a kotinin nevű kémiai anyagnak a mennyiségét.

A Penn State College of Medicine tanulmánya azt javasolja, hogy a korai dohányosok kapjanak több segítséget a leszokáshoz.

A felmérések szerint, írja a BBC News, a felkelés után azonnal rágyújtók dohányzása valószínűleg intenzívebb a többiekénél, mert a cigarettázás utáni vágyuk nyilván erősebb, mint azoké, akik tudnak várni.

A vizsgálatok során több mint kétszázötven egészséges minden nap dohányzót figyeltek meg. Azok között, akik napi húsz szálnál többet szívtak el minden nap, a kotinin szint drámaian változott, a csúcsérték hetvenötször magasabbra nőtt, mint a legalsó érték.

A legmagasabb szintet azoknál figyelték meg, akik ébredésük után harminc percen belül cigarettázni kezdtek.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: cigaretta  daganat  dohány  dohányos  kotinin  nikotin  reggeli dohányzás  tüdőrák 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!