Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Prosztata Nap Fábryval, szűrés Bodrogival

Prosztata Nap Fábryval, szűrés BodrogivalA Magyar Urológusok Társasága idén is megrendezi az Országos Prosztata Nap rendezvényét, melynek célja az ismeretterjesztés, a betegséggyanút felvető tünetek tudatosítása, valamint a panaszmentes állapotban lévő férfiak ösztönzése a szűrővizsgálaton való részvételre.

 A vizsgálaton részt vevő urakat az idén is vendégül látják egy korsó sörre a városligetben. A szeptember 13-i városligeti prosztatanap 9 órakor kezdődik, dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos és prof. dr. Farkas László, a MUT elnöke a rendezvény megnyitásaként személyesen kíséri a szűrősátorba az első szűrésre jelentkező urat. (A budapesti prosztatanapra a rendezvény weboldalán online , s természetesen telefonon is előre lehet időpontot kérni a (40) 900-300-as regisztrációs telefonszámon.)

Az akció ugyanakkor nemcsak a fővárosra koncentrál, számos vidéki helyszínen csatlakoztak a szűrőprogramhoz. Kecskeméten, Miskolcon, Orosházán és a szegedi urológiai klinikán szeptember 8. és 12. között a délelőtti órákban, a szekszárdi kórházban ugyanezeken a napokon délutánonként, a veszprémi és a zalaegerszegi kórházakban pedig rendelési időben várják kiemelt figyelemmel a szűrésre érkezőket. Szeptember 13-án a kaposvári kórházban 8 és 12 óra között, a pécsi urológiai klinikán 9 és 14 óra között fogadják a jelentkezőket, míg a székesfehérvári kórházban szeptember 15-én, 16-án és 17-én 9-től 14 óráig várják a férfiakat prosztatavizsgálatra.

A 13-i, fővárosi rendezvényen Farkas László a prosztatabetegségek hazai előfordulásáról tart előadást, majd prof. dr. Romics Imre, a SOTE Urológiai Klinikájának igazgatója a prosztata leggyakoribb betegségeinek gyógymódjairól és a legújabb kutatási eredményekről számol be.

A tudomány után Fábry Sándor veszi át a stafétát, a humorista a civil férfiak tapasztalatairól ad számot. A városiligeti szórakoztató programokat Heilig Gábor és együttesének fellépése, majd klasszikus kabarétréfák felidézése és további zenés programok követik. A szűrősátornál ott lesz Bodrogi Gyula is: a nemzet színésze az urológusok felkérésére azt is vállalta, hogy a beharangozó kampányban ismertségét felhasználva igyekszik mozgósítani a férfiakat. A vizsgálaton résztvevőket vendégül látják egy korsó sörre.

A színpadi programokon túl 11 és 17 óra között nyitva lesz az a mozgáspark, ahol többek között darts, célbarúgás, dekázás, gólyalábazás, óriás tollaslabda, forgó tenisz várja a szűrés után a férfiakat, a legeredményesebb versenyzőket díjazzák is.

A cikk a reklám után folytatódik

A Prosztata Nap 2008 rendezvény budapesti programja

09.00 - 10.00 regisztráció, időpontkérés személyesen mindazok számára, akik nem tudták igénybe venni a www.prosztatanap.hu honlap, illetve a 40/900-300-as helyi tarifával hívható kék szám szolgáltatását.

10 órakor Dr. Falus Ferenc, országos tiszti főorvos és Professzor, Dr. Farkas lászló a MUT elnöke a Szűrősátorba kísérik az egyes sorszámmal rendelkező urat. Ezzel az ünnepélyes aktussal kezdetét veszi a szűrés

10.00 - 12.00   Ismeretterjesztő előadások a téma és a saját egészségük iránt érdeklődő urak és a sajtó munkatársai számára:
- Prof. Dr. Farkas László,  /igazgató PTE-ÁOK Urológiai Klinika, a MUT elnöke/: a Prosztata betegségek alakulásáról Magyarországon
- Prof. Dr. Romics Imre,  / igazgató SOTE Urológiai Klinika /: a Prosztata leggyakoribb betegségeiről és a gyógyítás módjairól, a legújabb biztató kutatási eredményekről
- Fábry Sándor: a civil férfiak tapasztalatairól

11.00 – 17.00 Sanofi-aventis mozgáspark a Városligeti Sörsátor melletti réten / könnyed mozgást igénylő versenyek „Idősebbek is elkezdhetik!” jelmondattal /

12.00 – 13.00 Heilig Gábor és együttesének sok humorral fűszerezett koncertje

13.00-14:40 „Künn a Lizsében!”  Klasszikus kabaré jelenetek, sanzonok, kuplék
Lévay Viktória, Erős Csaba,  Geiler Csaba, Geiler Ferenc  előadásában

14.40 – 16.00 Kiállítások, zene, konzultációk

16. 00-16.30 a mozgásversenyek eredményhirdetése

17.00 - a szűrősátor zárása

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: bodrogi  fábry  prosztata 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!