Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.
A+ A A-

A rák legfőbb rizikófaktorai

Bővebben...A rákos megbetegedések különböző típusaival kapcsolatba hozható rizikófaktorokat egy méretes, több mint másfél millió rákos beteg adatait feldolgozó tanulmány csoportosította - írja a divany.hu.

Utolsó frissítés: 2017. november 28. kedd, 03:18

Találatok: 245

„Sokaknak, ha rám néznek, a halált juttatom az eszükbe”

Bővebben...Mint majdnem mindennek a világon, a hasnyálmirigyráknak is van világnapja, idén november 16-án. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, ahogy az ilyen mesterséges emléknapok vagy mik általában, de ha csak néhány ember figyelmét sikerül vele felhívni a kockázatokra vagy a szűrővizsgálatok fontosságára, már megérte - írja a 444.hu.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 17. péntek, 13:00

Találatok: 144

SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben

Bővebben...Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. június 16. péntek, 16:20

Találatok: 416

Tüdőrák - Magyarország európai aranyérmes

Bővebben...Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte kedden az Eurostat.

Utolsó frissítés: 2017. június 03. szombat, 05:21

Találatok: 445

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát

Bővebben...További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulásának kockázatát - írja a BBC.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. máj. 24. szerda, 07:49

Találatok: 631

Golflabda-kampány a lágyrész daganatok korai felismeréséért

Bővebben...Figyelemfelkeltő, edukációs kampány indult a háziorvosok felé fordulva a lágyrész szarkómák korai felismerése érdekében. Ortopéd szakorvosok szerint ugyanis a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat. Két hazai intézmény összefogásával indult el a „golflabda-kampány”: egy golflabda segítségével szeretnék a szervezők érzékeltetni, mekkora tumorméret az, amely felett már nagy valószínűséggel rosszindulatú elváltozásról van szó.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 03:39

Találatok: 401

Tüdőrák - új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP

Bővebben...Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 24. hétfő, 05:37

Találatok: 487

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!