Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.
A+ A A-

Nemzetközi kerékpártúra a méhnyakrák ellen

Bővebben...A méhnyakrák veszélyeire és megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Ride for Women (R4W) elnevezésű nemzetközi kerékpártúra, amelynek résztvevői szombaton indultak el Budapestről, az Országos Onkológiai Intézet udvarából az utolsó szakasz megtételére.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. július 15. vasárnap, 06:26

Találatok: 332

A rák legfőbb rizikófaktorai

Bővebben...A rákos megbetegedések különböző típusaival kapcsolatba hozható rizikófaktorokat egy méretes, több mint másfél millió rákos beteg adatait feldolgozó tanulmány csoportosította - írja a divany.hu.

Utolsó frissítés: 2017. november 28. kedd, 03:18

Találatok: 721

„Sokaknak, ha rám néznek, a halált juttatom az eszükbe”

Bővebben...Mint majdnem mindennek a világon, a hasnyálmirigyráknak is van világnapja, idén november 16-án. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, ahogy az ilyen mesterséges emléknapok vagy mik általában, de ha csak néhány ember figyelmét sikerül vele felhívni a kockázatokra vagy a szűrővizsgálatok fontosságára, már megérte - írja a 444.hu.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 17. péntek, 13:00

Találatok: 343

SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben

Bővebben...Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. június 16. péntek, 16:20

Találatok: 593

Tüdőrák - Magyarország európai aranyérmes

Bővebben...Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte kedden az Eurostat.

Utolsó frissítés: 2017. június 03. szombat, 05:21

Találatok: 611

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát

Bővebben...További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulásának kockázatát - írja a BBC.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. máj. 24. szerda, 07:49

Találatok: 815

Golflabda-kampány a lágyrész daganatok korai felismeréséért

Bővebben...Figyelemfelkeltő, edukációs kampány indult a háziorvosok felé fordulva a lágyrész szarkómák korai felismerése érdekében. Ortopéd szakorvosok szerint ugyanis a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat. Két hazai intézmény összefogásával indult el a „golflabda-kampány”: egy golflabda segítségével szeretnék a szervezők érzékeltetni, mekkora tumorméret az, amely felett már nagy valószínűséggel rosszindulatú elváltozásról van szó.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 03:39

Találatok: 547

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!