Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Sokat tehetünk a rák kockázatának csökkentéséért

Bővebben...Az 1993 óta minden évben megtartott Nemzeti Rákellenes Nap egyik fő célja, hogy erősítse a felelősségérzetet az emberekben és tudatosítsa mindenkiben, hogy sokat tehetünk a rákkal kapcsolatos kockázatok csökkentése érdekében.

Utolsó frissítés: 2021. április 09. péntek, 17:45

Találatok: 433

Az empátia is sokat segíthet! Nemzetközi Tüdőrák Nap – augusztus 1.

Bővebben...Sokszor halljuk, hogy Magyarországon és a világon is a daganatos betegséhek között vezető halálok a tüdőrák. A tüdőrák kialakulásának legfőbb oka a dohányzás. Ismerjük a statisztikákat, de vajon mennyit tudunk arról, hogyan segíthetünk tüdőrákos hozzátartozónknak, miként beszélhetünk vele a betegségéről, miként szorul leginkább támogatásra?

Címkék:

Utolsó frissítés: 2020. július 31. péntek, 16:52

Találatok: 566

Sugárkezeléssel a rák ellen...

Bővebben...Egyre kevésbé igaz, hogy a rák diagnózisa egyenlő a halálos ítélettel, hiszen leginkább krónikus betegségekben halunk meg. Még akkor is így van, ha a köztudatban jóval erősebb a daganatos betegségek „marketingje”.

Utolsó frissítés: 2018. október 23. kedd, 09:27

Találatok: 2351

Nemzetközi kerékpártúra a méhnyakrák ellen

Bővebben...A méhnyakrák veszélyeire és megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Ride for Women (R4W) elnevezésű nemzetközi kerékpártúra, amelynek résztvevői szombaton indultak el Budapestről, az Országos Onkológiai Intézet udvarából az utolsó szakasz megtételére.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. július 15. vasárnap, 06:26

Találatok: 1684

A rák legfőbb rizikófaktorai

Bővebben...A rákos megbetegedések különböző típusaival kapcsolatba hozható rizikófaktorokat egy méretes, több mint másfél millió rákos beteg adatait feldolgozó tanulmány csoportosította - írja a divany.hu.

Utolsó frissítés: 2017. november 28. kedd, 03:18

Találatok: 1641

„Sokaknak, ha rám néznek, a halált juttatom az eszükbe”

Bővebben...Mint majdnem mindennek a világon, a hasnyálmirigyráknak is van világnapja, idén november 16-án. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, ahogy az ilyen mesterséges emléknapok vagy mik általában, de ha csak néhány ember figyelmét sikerül vele felhívni a kockázatokra vagy a szűrővizsgálatok fontosságára, már megérte - írja a 444.hu.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 17. péntek, 13:00

Találatok: 973

SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben

Bővebben...Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. június 16. péntek, 16:20

Találatok: 1089

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!