Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.
A+ A A-

Veszélyes anyajegyek

Veszélyes anyajegyekKomputeres bőrrákszûrés! Akár a nyár közeledik, akár a tél " s így a szoláriumozás szezonja", a médiák kivétel nélkül arra figyelmeztetnek, hogy ne vigyük túlzásba a napfürdőzést. Miért? Az ok: évről évre egyértelmûen nő a bőrdaganatos betegségben szenvedők száma, miközben ez a kórság kétséget kizáróan a káros UV-sugárzás számlájára írható. Ezért állíthatjuk: az utóbbi években megnőtt a jelentősége a festékes anyajegyek gyakori vizsgálatának!

A megváltozott környezeti hatások miatt fokozottabban kell ügyelnünk bőrünk egészségére is. Szerencsére egyre többen vagyunk tisztában ezzel, s így kellő gondot fordítunk a festékes elváltozások, anyajegyeink rendszeres ellenőrzésére.

Nagyítótól a mikroDERMig

Hajdanában a bőrgyógyászok, ha alaposan akartak szemrevételezni egy anyajegyet, nem csak ránéztek, hanem elővették vagy tíz centiméternyi átmérőjû nagyítójukat. Ha nem volt egyértelmû a látvány, következhetett egy lényegesen kisebb, ám tekintélyesebb nagyítást produkáló mûszer.

Azóta azonban sok minden változott, így a technika is fejlődött, s megszülethetett a mikroDERM készülék, aminek segítségével minden eddiginél precízebb vizsgálati módszer áll immár Magyarországon is a bőrgyógyászok rendelkezésére.


Javallat

Javasolt a vizsgálat elvégzése, illetve a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés, akinek:

  • családjában már előfordult festékes bőrrák
  • korábban atípusos, azaz a normálistól eltérő anyajegyet távolítottak el a bőréről
  • sok veleszületett vagy szerzett anyajegye van
  • olyan területen található(k) anyajegye(i), amely nehezen ellenőrizhető, illetve dörzsölésnek van kitéve
  • új anyajegye jelenik meg.

Tudomány az egészség szolgálatában!

A mikroDERM berendezés egyesíti magában a legkorszerûbb technikai fejlesztéseket és az orvostudomány legújabb kutatási eredményeit. Így dolgozik:

  • tökéletesen fájdalommentes vizsgálat során felvételt készít az anyajegyekről
  • a felvételeket analizálja
  • az eredményeket elraktározza.


Fontos! Így az ismételt szûrések során az anyajegyek minimális változása is észlelhető! Ezért a mikroDERM lehetővé teszi a bőrrák eddiginél korábbi stádiumban történő felismerését és biztonságos gyógyítását. A végső döntés természetesen az orvosé: maradhat-e az anyajegy, vagy feltétlenül eltávolítandó.

Felesleges mûtét nélkül

A mikroDERM készülék olyan professzionális berendezés, amely megnöveli a bőrrákszûrés precizitását és megbízhatóságát. A rendszeres ellenőrzések során a berendezés összehasonlítja az új felvételeket a korábbi állapottal, s így egyértelmûvé válik az anyajegyek legkisebb elváltozása is. Az orvosok munkáját pedig nagyban segíti azzal, hogy évekre visszamenőleg rendelkezésükre állnak az adatok és képek, ennek köszönhetően pedig elkerülhetők a felesleges mûtétek.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: UV sugárzás  bőr  daganat  rák  szolárium 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!