Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Ártalmas napozás

Ártalmas napozásAz utóbbi években egyre több kutatási eredmény látott napvilágot, amelyek szerint a napozás ártalmas. Úgy tûnik ez a mai fiatalokat egy cseppet sem izgatja. Szerintük ugyanis, a napbarnított test nagyon szexi, és csak ez a lényeg!

Az amerikai bőrbetegségekkel foglalkozó akadémia felmérésén 505 fiatal vett részt. A 12 és 19 éves fiatalok 80 százaléka tisztában volt a napozás káros hatásaival. A megkérdezettek 66 százaléka szerint a napbarnított test nagyon vonzó, és 50 százalék úgy gondolja, hogy a barna bőr egészségesebb ember látványát nyújtja, 60 százalékuk pedig legalább egyszer leégett a legutóbbi nyáron.

Az akadémia eredményei kimutatták, hogy a lányok sokkal több bőrvédő szert használnak, mint fiú társaik. A szakértők elkeserítőnek tartják, hogy a fiatalok többsége fittyet hányva a veszélyre, meggondolatlanul napozik, nem gondolva a jövőre. Becslések szerint a megkérdezett fiatalok 20 százaléka rákbetegségben fog szenvedni a közeli jövőben, ha nem változtat szokásain.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: napozás  ártalmas 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!