Ma Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.
A+ A A-

Remények a tüdőrák gyógyítására

Remények a tüdőrák gyógyításáraA tüdőrákok felét dohányzók körében detektálják. A dohányzás abbahagyása csökkenti a tüdőrák kockázatát, de az évek során keletkezett károk nem tűnnek el, gyakran a tüdő már rák kialakulása előtti állapotba került és a legkisebb hatásra is kialakul a betegség.

Ismert tény, hogy az antioxidánsok képesek megvédeni, sőt egyes esetekben kijavítani a genetikai károsodásokat. Ilyen antioxidánsok a vitaminok. Az A-vitamin egyik származéka, a 9-cisz retinolsav úgy tűnik hatékony gyógyszere lehet a tüdőráknak, jóllehet a kutatások igen kezdeti stádiumban vannak.

Ez nem azt jelenti, hogy az otthon nagy mennyiségben szedett A-vitamin megvéd minket. A származékot szigorú orvosi felügyelet mellett nagy mennyiségben kell adagolni és sokféle mellékhatást például kiütéseket okoz. Keresik a kevésbé káros mellékhatásokat produkáló származékokat, ugyanakkor kutatások folynak aszpirin és ibuprofen származékok körében is (Celebrex), amelyek a ráksejtek vérellátását megszüntetve pusztíthatnák el a ráksejteket.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: 9-cisz retinolsav  A-vitamin  antioxidáns  rák  tüdő  tüdőrák 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!