Ma Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
A+ A A-

Csókallergia - hallott már róla?

kissingimgEgy egyszerű csók is heves allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik túlérzékenyek bizonyos anyagokra. A partner nyála ugyanis tartalmazhat olyan allergéneket, amelyek a másik félnél súlyos allergiás rohamot válthatnak ki – bár az ilyen rohamok viszonylag ritkák, a szakértők szerint nem árt vigyázni.

A legnagyobb problémát az okozza, hogy a partner nyálával átjutó allergén anyagok akár egy napig is jelen lehetnek a másik fél szervezetében – attól függetlenül, hogy az illető hányszor öblíti ki a száját vagy mos fogat.

Tény, hogy az így létrejövő allergiás reakciók nagyon ritkák, de előfordulnak, így érdemes óvatosnak lenni – mondta dr. Sami Bahana.

A cikk a reklám után folytatódik

 

 

Allergiás roham nem csak csóktól...

Esetükben azonban nem csak a nyállal a szervezetbe jutó allergének jelenthetnek veszélyt – már egy arcra vagy homlokra adott puszi is súlyos reakciót válthat ki – mondta Bahana. 

Ez a jelenség elsősorban azoknál fordulhat elő, akik valamilyen ételallergiában szenvednek. Náluk nem ritka, hogy egy csók után hirtelen azt veszik észre, hogy bedagad a légcsövük vagy az ajkuk, vagy csalánkiütések jelentkeznek a bőrükön – írja a HealthDay.

Kapcsolódó kifejezések: allergia  allergiás roham  csókallergia  táplálékallergia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!