Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

A szoptatás csökkentheti a szív- és cukorbetegség kockázatát

A szoptatás csökkentheti a szív- és cukorbetegség kockázatátA babák mellből szoptatása jelentős mértékben csökkentheti a nők esélyeit a szívbetegség és cukorbetegség kialakulására, mutatják a kutatások eredményei.

A mellből történő táplálás több mint felére csökkentheti a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát...

A metabolikus szindróma olyan tünetegyüttes, mely magában foglalja a magas vérnyomást, a túlsúlyosságot és magas koleszterinszintet, s amely, ha nem kezelik, súlyos betegségek kialakulásához vezethet.

Azoknak a nőknek a számára, akik terhességi diabéteszben szenvednek, az eredmény még kedvezőbb volt: kockázatuk 44 és 86 százalék közöttire csökkent.

A cikk a reklám után folytatódik

Korábbi kutatások azt mutatták, hogy a tejet adó édesanyák glukóz és zsír vérszintje a szülést követő hetekben jelentősen javult.

A Telegraph arról számol be, hogy a tudósok gy húsz éven át tartó vizsgálat során hétszáznégy 18 és 30 év közötti nő egészségi állapotát figyelték meg.

A kutatást vezető dr. Erica Gunderson elmondta: „A gyermekek szoptatása tartós kedvező hatással van a nők később kialakulható szív- és cukorbetegségének rizikófaktoraira.”

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!