Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.
A+ A A-

Egyre többet tudunk a koleszterinről

Egyre többet tudunk a koleszterinrőlAugusztusban is folytatódik az ingyenes koleszterinszűrés a fővárosban. Úgy látszik, a nyári hónapokban nemcsak a gondtalan nyaralás, a pihenés lehetőségei foglalkoztatják a budapestieket, ugyanis a Magyar Szív Egyesület ingyenes koleszterinszűrő akciójára - a Flora pro.activ, a Magyar Vöröskereszt és az Egészséges Szívért Alapítvány támogatásával – júniusban és júliusban is szép számmal jelentkeztek az érdeklődők.

Első lépésként a magas koleszterinszint szűrésével lehet tenni egészségünkért

Jó hír, hogy az akció tovább folytatódik, augusztusban új helyszíneken várják a szűrésre jelentkezőket.  Az eddigi – júniusban és júliusban tartott - szűréseken többek között az is kiderült, hogy a jelentkezők közül egyre többen vannak tisztában azzal a ténnyel, miszerint a magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik vezető kockázati tényezőjének számít. Mi több, azt is sokan tudják, hogy a magas koleszterinszint hatékonyan csökkenthető életmódunk, táplálkozásunk átalakításával is, akár a kettő kombinációjával.

A koleszterinszűrés valójában egyszerű, fájdalommentes vérvizsgálatot jelent, s pillanatok alatt megállapítható, hogy a vér koleszterinszintje a normális, az emelkedett vagy a magas tartományba tartozik-e. A szűrés azért is bír kiemelkedő jelentőséggel, mert a magas koleszterinszint hosszú éveken keresztül, tünetek nélkül okoz elváltozásokat a szervezetben, többek között az érelmeszesedés kialakulásáért felelős.

Ahhoz, hogy a magyar lakosság átlagos koleszterintudása és az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos ismeretei még szélesebb körben váljanak ismertté, augusztusban is folytatódik az eddig is komoly eredményeket hozó koleszterinkampány.

Az ingyenes koleszterinszűrés az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz:

Augusztus 12-én 10-16 óráig, az Infoparkban (XI.ker. Infopark sétány 1. (szökőkút mellett),

Augusztus 21-én 14-18 óráig, a VIII. Blaha Lujza tér - Corvin parkolóban,

Augusztus 27-én 11-19 óráig, a Békásmegyeri Közösségi Házban (1039 Budapest, Csobánka tér 5.),

Augusztus 30-án 10-17 óráig az Újpesti Napokon,

Augusztus 31-én 11-16 óráig, az Angyalföldi Napok rendezvényén.

Kapcsolódó kifejezések: koleszterin  szűrés 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!