Ma Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.
A+ A A-

A magas vércukorszint az arcot is öregíti

tukor elott 0007535368FA magas vércukorszint az arc gyorsabb öregedését okozza – idézte kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

A holland Unilever élelmiszeripari vállalat kutatói 602 középkorú embert vontak be tanulmányukba. Mérték az önkéntesek vércukorszintjét, majd hatvan független értékelőt megkértek, hogy a résztvevőkről készült fényképek alapján becsüljék meg korukat.


Jellemzően egy évvel fiatalabbnak gondolták az értékelők az alacsony vércukorszintű embereket a magas vércukorszinttel élőkhöz képest, a diabéteszes betegeket pedig még utóbbiaknál is fél évvel idősebbre becsülték.


A cikk a reklám után folytatódik

A kutatók feltételezik, hogy a bőr feszességét adó kollagénhez kötődhetnek a felhalmozódott cukormolekulák, ez okozhatja, hogy idősebbnek tűnik az, akinek magas a vércukorszintje.

„Ennek a tanulmánynak az eredményei ismét aláhúzzák, hogy mennyire fontos a vércukorszint szabályozása a középkorúak jóllétéhez és egészségéhez” – hangsúlyozta Diana van Heemst, a Leideni Egyetem munkatársa, az Age című szakfolyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzője.


MTI

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: magas vércukorszint  öregedés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!