Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
A+ A A-

A gyermekkori elhízás genetikai okait kutatják

Bővebben...A gyermekkori elhízással kapcsolatos legfontosabb géneket keresik a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika obezitás centrumában; az év eleje óta tartó kutatómunka célja a túlsúllyal szembeni hatékonyabb fellépés – mondta Dr. Szabó András.

Utolsó frissítés: 2018. szeptember 07. péntek, 06:26

Találatok: 714

Megmérték Magyarország koleszterinszintjét!

Bővebben...Több éves munkát követően mintegy két és félmillió anonim vérviteli adat alapján idén novemberre elkészült Magyarország koleszterintérképe, amely lakóhely, életkor és nemek szerint csoportosítva mutatja be, hogy jelenleg hogyan is áll hazánk lakosságának koleszterinszintje.

Utolsó frissítés: 2017. november 24. péntek, 15:16

Találatok: 623

Cukorbetegek világnapja - fontos, hogy minél többen járjanak szűrésekre

Bővebben...A cukorbetegek világnapjának üzenete, hogy az emberek kezdjenek el szűrésekre járni, hogy időben, még a szövődmények kialakulása előtt észrevegyék a betegséget, mert annál könnyebb segíteni - mondta Balázsovics Judit diabetológus, endokrinológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:21

Találatok: 1311

Minden 3. hat-kilencéves európai gyerek túlsúlyos vagy elhízott

Bővebben...Minden harmadik hat-kilencéves gyermek túlsúlyos vagy elhízott Európában az európai gasztroenterológiai társaságok egyesületének (UEG) jelentése szerint, amely arra is figyelmeztet, hogy az öt éven aluli túlsúlyosok száma a becslések szerinti mostani 41 millióról 70 millióra nő világszerte 2025-re.

Utolsó frissítés: 2016. máj. 31. kedd, 15:38

Találatok: 982

Nem csak a hideg miatt fázhat

Bővebben...A tél együtt jár a hideggel is, ami pedig sokszor jelenti azt, hogy az ember fázik. De azért az nem mindegy mennyire. Hiszen, ha érezte már, hogy a télikabát, a kesztyű és a mozgás ellenére is fázik, akkor akár pajzsmirigy betegség is állhat a háttérben. A problémáról dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszél.

Utolsó frissítés: 2016. február 20. szombat, 11:16

Találatok: 3201

Aggasztóan sok az öt év alatti elhízott gyermek

Bővebben...41 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos vagy elhízott - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2014-ben életre hívott, a gyermekkori elhízás megszűnésért küzdő bizottság záró jelentésében, amely hétfőn jelent meg Genfben.

Utolsó frissítés: 2016. január 26. kedd, 16:24

Találatok: 1061

Magyarországon legnagyobb az elhízottak aránya Európában

Bővebben...Magyarország a világon a harmadik, Európában pedig az első helyen áll az elhízottak aránya alapján felállított listán - közölte a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára az M1 aktuális csatornán.

Utolsó frissítés: 2016. július 13. szerda, 07:00

Találatok: 1151

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!