Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Az elhízottakra különösen veszélyes a COVID!

Bővebben...A média és az egészségügyi ellátórendszer szerepét hangsúlyozzák a Magyar Elhízástudományi Társaság szakértői az Elhízás Világnapja apropóján a nyilvánosság előtt elhangzott beszélgetésben.

Utolsó frissítés: 2021. máj. 02. vasárnap, 10:37

Találatok: 438

Az elhízás szorosan összefügg a COVID-19 megbetegedéssel és halálozással

Bővebben...A Magyar Elhízástudományi Társaság az aláírója a világszervezet kezdeményezésével létrejött Global Obesity Forum Deklarációjának, amely azonnali cselekvésre hívja fel a kormányok és egészségügyi döntéshozóik figyelmét az elhízás kiemelt kezelésére különös tekintettel a COVID-19 pándémiára.

Utolsó frissítés: 2021. március 05. péntek, 11:56

Találatok: 398

Elhízás Elleni Világnap - Egészségmérleg

Bővebben...A túlsúly és az elhízás a 21. századi nyugati világ egyik legnagyobb egészségügyi kihívása, sokkal több embert érint, mint gondolnánk, megfékezéséhez pedig nem csak alapvető szemléletváltásra, hanem világszintű összefogásra lenne szükség.

Utolsó frissítés: 2021. március 03. szerda, 17:43

Találatok: 277

A túlsúllyal rendelkezők nem akaratgyengék!

Bővebben...Napjainkban jellemző, és egyre erősödik a testsúlyhoz kötődő stigmatizáció. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a Magyar Elhízástudományi Társaság, az Elhízás Világnap - március 4 - alkalmából.

Utolsó frissítés: 2020. március 13. péntek, 18:49

Találatok: 1058

A gyermekkori elhízás genetikai okait kutatják

Bővebben...A gyermekkori elhízással kapcsolatos legfontosabb géneket keresik a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika obezitás centrumában; az év eleje óta tartó kutatómunka célja a túlsúllyal szembeni hatékonyabb fellépés – mondta Dr. Szabó András.

Utolsó frissítés: 2018. szeptember 07. péntek, 06:26

Találatok: 1087

Megmérték Magyarország koleszterinszintjét!

Bővebben...Több éves munkát követően mintegy két és félmillió anonim vérviteli adat alapján idén novemberre elkészült Magyarország koleszterintérképe, amely lakóhely, életkor és nemek szerint csoportosítva mutatja be, hogy jelenleg hogyan is áll hazánk lakosságának koleszterinszintje.

Utolsó frissítés: 2017. november 24. péntek, 15:16

Találatok: 900

Cukorbetegek világnapja - fontos, hogy minél többen járjanak szűrésekre

Bővebben...A cukorbetegek világnapjának üzenete, hogy az emberek kezdjenek el szűrésekre járni, hogy időben, még a szövődmények kialakulása előtt észrevegyék a betegséget, mert annál könnyebb segíteni - mondta Balázsovics Judit diabetológus, endokrinológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:21

Találatok: 1690

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!