Ma Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.
A+ A A-

Elhízás Elleni Világnap - Egészségmérleg

Bővebben...A túlsúly és az elhízás a 21. századi nyugati világ egyik legnagyobb egészségügyi kihívása, sokkal több embert érint, mint gondolnánk, megfékezéséhez pedig nem csak alapvető szemléletváltásra, hanem világszintű összefogásra lenne szükség.

Utolsó frissítés: 2021. március 03. szerda, 17:43

Találatok: 9

A túlsúllyal rendelkezők nem akaratgyengék!

Bővebben...Napjainkban jellemző, és egyre erősödik a testsúlyhoz kötődő stigmatizáció. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a Magyar Elhízástudományi Társaság, az Elhízás Világnap - március 4 - alkalmából.

Utolsó frissítés: 2020. március 13. péntek, 18:49

Találatok: 872

A gyermekkori elhízás genetikai okait kutatják

Bővebben...A gyermekkori elhízással kapcsolatos legfontosabb géneket keresik a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika obezitás centrumában; az év eleje óta tartó kutatómunka célja a túlsúllyal szembeni hatékonyabb fellépés – mondta Dr. Szabó András.

Utolsó frissítés: 2018. szeptember 07. péntek, 06:26

Találatok: 956

Megmérték Magyarország koleszterinszintjét!

Bővebben...Több éves munkát követően mintegy két és félmillió anonim vérviteli adat alapján idén novemberre elkészült Magyarország koleszterintérképe, amely lakóhely, életkor és nemek szerint csoportosítva mutatja be, hogy jelenleg hogyan is áll hazánk lakosságának koleszterinszintje.

Utolsó frissítés: 2017. november 24. péntek, 15:16

Találatok: 791

Cukorbetegek világnapja - fontos, hogy minél többen járjanak szűrésekre

Bővebben...A cukorbetegek világnapjának üzenete, hogy az emberek kezdjenek el szűrésekre járni, hogy időben, még a szövődmények kialakulása előtt észrevegyék a betegséget, mert annál könnyebb segíteni - mondta Balázsovics Judit diabetológus, endokrinológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:21

Találatok: 1526

Minden 3. hat-kilencéves európai gyerek túlsúlyos vagy elhízott

Bővebben...Minden harmadik hat-kilencéves gyermek túlsúlyos vagy elhízott Európában az európai gasztroenterológiai társaságok egyesületének (UEG) jelentése szerint, amely arra is figyelmeztet, hogy az öt éven aluli túlsúlyosok száma a becslések szerinti mostani 41 millióról 70 millióra nő világszerte 2025-re.

Utolsó frissítés: 2016. máj. 31. kedd, 15:38

Találatok: 1160

Nem csak a hideg miatt fázhat

Bővebben...A tél együtt jár a hideggel is, ami pedig sokszor jelenti azt, hogy az ember fázik. De azért az nem mindegy mennyire. Hiszen, ha érezte már, hogy a télikabát, a kesztyű és a mozgás ellenére is fázik, akkor akár pajzsmirigy betegség is állhat a háttérben. A problémáról dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszél.

Utolsó frissítés: 2016. február 20. szombat, 11:16

Találatok: 3612

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!