Ma Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
A+ A A-

Télen is lehetünk allergiásak

WinterAllergiesSok allergiás ember lélegezhet fel a hidegebb hónapokban, hiszen ebben az időszakban szinte a nullára csökken annak az esélye, hogy kitörjön rajtuk a szénanátha.

 A négy fal között eltöltött hetek is okozhatnak azonban allergiás reakciókat, és növelhetik az asztma kialakulásának esélyét is

Annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen tüneteket, az American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) iránymutatást adott ki, amit ha betartunk, télen is egészségesek maradhatunk.

A szakemberek szerint a legfontosabb a poratkák elszaporodásának megakadályozása: ennek érdekében érdemes a szoba páratartalmát 55 százalék alatt tartani. Igaz ugyan, hogy a párásítónak köszönhetően megakadályozhatjuk a száraz levegő okozta kellemetlenségeket, de a párologtatást sem szabad túlzásba vinni, mert a magas páratartalom kedvez az apró élőlények szaporodásának – írja a HealthDay.

A cikk a reklám után folytatódik

Minél kevesebb az allergén anyagok mennyisége a hálószobában, annál jobb: ennek érdekében érdemes a háziállatokat kizárni abból a helyiségből, ahol az éjszakát töltjük. Azokban a lakásrészekben pedig – elsősorban a konyhában és a fürdőszobában –, ahol gyakran magas a páratartalom, érdemes rendszeresen szellőztetni, ezzel a lépéssel ugyanis megelőzhetjük a penészgombák megtelepedését.

Kapcsolódó kifejezések: allergia  allergének  asztma  tél 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!