Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Ajándékok allergiásoknak

Ajándékok allergiásoknakHa van olyan ismerősünk, aki allergiás vagy asztmában szenved, akkor számára különösen nehéz lehet karácsonyi ajándékot választani, és az ünnepi menü elkészítésekor is oda kell figyelni rá. Ha azonban betartunk néhány apró szabályt, neki is kellemes perceket szerezhetünk a szeretet ünnepén.

Az ünnepek alatt nagy hangsúlyt kapnak a közös étkezések, amikor a szépen feldíszített, ételektől roskadozó asztal mellett végre összeül a család. Egyre többen szenvednek azonban ételallergiában – rájuk érdemes külön odafigyelni, és megkérdezni, hogy pontosan milyen élelmiszerekre érzékenyek, hiszen egyetlen diós vagy mogyorós sütemény is kellemetlenné teheti az ünnepeket – írja a HealthDay.

Nekik nem érdemes édességeket sem ajándékozni, hiszen az összetevők között könnyen elrejtőzhet olyan is, amit ők nem fogyaszthatnak el. Éppen ezért az American College of Allergy munkatársai azt javasolják, hogy vagy olyan utalványt vegyünk nekik, amit tetszés szerint beválthatnak, vagy kerüljük el az édességek és egyéb élelmiszerek – például teák vagy kávék – ajándékozását.

A cikk a reklám után folytatódik

Bár a kisállatok ajándékozása is egyre nagyobb divat, ezt is érdemes elkerülni olyanok esetében, akik rosszul tolerálják az állatszőrt. Emellett az ékszerek megvételekor sem árt észben tartani, hogy sok olyan ember van, aki allergiás a fémekre. Ugyanez érvényes a parfümökre és egyéb illatszerekre is: csak olyat ajándékozzunk, amiről tudjuk, hogy jól bevált, és nem okozhat bajt.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: allergia  karácsony 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!