Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

Egyre több az allergiás idős ember

Egyre több az allergiás idős emberKözvélekedés szerint az öregedéssel fokozatosan eltűnnek az allergiás tüneteik. A szakértők szerint ez néhány évtizeddel ezelőtt valóban igaz volt, az 1970-es évek óta azonban folyamatosan emelkedik azoknak az 55 év felettieknek a száma, akiknél a tünetek egyáltalán nem csökkennek az évek múlásával, sőt egyre többet tapasztalnak belőlük.

Egy amerikai felmérés során a kutatók megállapították, hogy az IgE antitest szintje – amelyet az immunrendszer választ ki annak érdekében, hogy segítse a hisztamin termelődését, amely az orrfolyáshoz és tüsszögéshez hasonló allergiás tüneteket okozza – az 1970-es évek vége óta kétszeresére nőtt az 55 év felettiek szervezetében – írja a HealthDay.

Az IgE magas szintje nem okoz feltétlenül allergiás tüneteket, az azonban tagadhatatlan, hogy az allergia kialakulásának egyik fő okozójaként ezt az antitestet tartják számon – mondta dr. Zachary Jacobs.

A cikk a reklám után folytatódik

Jelen helyzetben úgy tűnik, hogy az IgE szintje a legtöbbször összefüggésben áll a súlyosbodó allergiás tünetek megjelenésével. Most, hogy ezzel tisztában vannak, a tudósok mindenképpen megelőző módszert akarnak keresni, hiszen ha így folytatódik a trend, egy-két évtizeden belül minden idős embernek lesz majd legalább egyféle allergiája.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: IgE antitest szint  allergia  allergiás tünetek 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!