Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
A+ A A-

20 év alatt ötszörösére nőtt az ételallergiás gyerekek száma

20 év alatt ötszörösére nőtt az ételallergiás gyerekek számaAzon esetek száma, melyek során a gyermekek kórházba kerültek ételallergiás reakció miatt, 500 százalékkal nőtt az elmúlt 20 év alatt, állítja a NICE. A három éves kor alatti gyermekeknek 6–8 százaléka szenved valamilyen élelmiszer-allergiában Európában és Észak-Amerikában.

Néhány esetben az élelmiszer elfogyasztására történő reakció igen komoly lehet, és problémát jelent a gyermekgyógyászat területén, írja a Nursing Time.

Az intézet úgy döntött, hogy egy útmutatást ad a háziorvosoknak a gyermek-ételallergiáról, hogy segítsen nekik felismerni a jeleket, és eldönteni, mikor lehet egyszerűen felállítani az élelmiszer-allergia diagnózist, és mikor van szükség több vizsgálat elvégzésére.

A cikk a reklám után folytatódik

Judith Richardson, az intézet igazgatója, azt mondta: 'Ez lesz az első bizonyítékokon alapuló iránymutatás arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi szakemberek és mások, akik kiskorú gyermekekkel dolgoznak, hogyan diagnosztizálják és értékeljék az élelmiszer-allergiát a gyermekek körében.”

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: táplálékallergia  ételallergia 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!