Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.
A+ A A-

Ne sportolj, ha rákot ettél

Ne sportolj, ha rákot ettélA tenger gyümölcseinek fogyasztása allergiás rohamokat válthat ki, ha evésük után fizikai erőfeszítésbe fogunk, állítja egy spanyol orvos.

Dr. Montserrat Fernández Rivas a Spanyol Allergológiai és Immunológiai Társaság allergia bizottságának vezetője az ünnepi ételek kapcsán nyilatkozta, hogy csínján kell bánni a sporttal és bármely fizikai tevékenységgel, így akár a tánccal is, mert könnyen allergiás tüneteket okozhatnak. Nem csak a tenger gyümölcsei, de az aszalt gyümölcsök és a gabonafélék is. Bár ezek a reakciók nem gyakoriak, mégis előfordulhatnak, ha valaki 3-4 órával étkezés után kezd erőteljesebb mozgásba.

Leginkább légzési nehézségek, magas vérnyomás, vagy csalánkiütés szokott előfordulni." – mondta a doktornő. Főleg fiataloknál áll fenn az allergia veszélye, még akkor is, ha addig sosem mutattak tüneteket, mivel ők hajlamosabbak nagyobb erőfeszítésnek kitenni magukat. Ezen kívül, ha hideg van, az orrgyulladás és az asztma is hamarabb támad, a vírusos időszaknak köszönhetően.

Kapcsolódó kifejezések: allergia  rák  sport 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!