Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.
A+ A A-

Megnövelt tojásfogyasztás meggyógyítja a tojással szembeni allergiát?

Megnövelt tojásfogyasztás meggyógyítja a tojással szembeni allergiát?Amerikai kutatók felfedezték, hogy a gyermekeknél gyakori, tojásfehérjére adott allergiás reakció megszüntethető fokozatosan növekvő adagban fogyasztott tojás segítségével.

A tojásfehérjével szemben mutatott allergiás reakció az USA-ban a leggyakoribb gyermekkori allergiás megbetegedés. Míg a legtöbben azonban öt éves korukig "kinövik" a betegséget, jelentős részüknél azonban allergiájuk életük végéig fennmarad.

"A kísérletben résztvevő gyermekek mindegyike allergiás volt a tojásfehérjére, és két éven keresztül folyamatosan növekvő mennyiségben adott, tojásból készült étel adásával sikerült érni, hogy két tojásból álló rántottát már allergiás reakció nélkül is el tudtak fogyasztani" – mondta Dr. A. Wesley Burks, a Duke Egyetem Egészségügyi Központ immunológiai részlegének vezetője.

A kutató munkatársaival 1 és 7 éves kor közötti gyerekekkel foglalkozott. A kísérlet elején a gyermekek ételeikbe a tojás egy századrészének megfelelő mennyiséget kevertek bele, melyet fokozatosan annak tízszeresére emeltek. A két éves időszak alatt sikerült a gyermekek többségénél elérni, hogy egy két tojásból álló rántottát is meg tudtak enni mindenféle allergiás reakció nélkül.

Az allergia ugyanilyen módszerrel történő megszűntetésének lehetőségét más kiváltó tényezővel szemben – például mogyoró – jelenleg vizsgálják a kutatók.

Kapcsolódó kifejezések: tojás  tojásallergia 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!