Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.
A+ A A-

A gyerekek tejallergiája nem hagyja aludni a szülőket

A gyerekek tejallergiája nem hagyja aludni a szülőketEgy tehéntejre allergiás gyermek mögött általában egy álmatlan szülő áll – állítják brit tudósok.

A londoni "Tégy az Allergia Ellen!" szervezet megbízásából készült felmérés nemrégiben feltárta: az allergiás gyermekek szüleinek mintegy 82 százaléka szenved álmatlanságban. Ugyanebből a telefonos felmérésből az is kiderült, hogy a szülők 70 százaléka érzi magát felelősnek azért, mert gyermeke tehéntej-allergiás.

"Általában a tejallergiás gyermekeknek egy sor tünettel kell együtt élniük, a bőrkiütésektől a gyomorproblémákig, sokat sírnak és nem tudnak rendesen fejlődni" – mondta Martin Brueton, a londoni Chelsea és Westminster Kórház gyermek gyomor- és bélspecialistája.

A gyermekek 60 százalékánál lép fel valamilyen emésztőrendszeri probléma, köztük hányás, hasmenés, hasgörcsök és puffadás, bőrkiütés 50-70 százalékuknál jelenik meg. A tejallergiás gyermekek körülbelül 20-30 százaléka szenved légszomjtól, köhögéstől, orrfolyástól.

"A szülők tehetetlennek érzik magukat, mikor az ösztön, hogy még több tejet adjanak csecsemőjüknek – amely általában a kisbabák fő táplálékforrása – nemhogy megoldja, de tetézi a bajt. Míg a gyermeknél nem ismerik fel a betegséget, és nem táplálják megfelelő tejpótló szerrel, a szülőkre és a családra, mint egészre, jelentős nyomás nehezedik" – mondta Brueton.

Kapcsolódó kifejezések: tehéntej-allergia  álmatlan szülő 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!