Ma Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.
A+ A A-

A következő napokban is komoly tüneteket okozhat a parlagfű

parlagfu 2016 35A következő napokban is komoly panaszokat okozhat a parlagfű, a növény pollenjére allergiások tüneteit sok esetben csak a gyógyszeres kezelés képes valamelyest csillapítani - olvasható az Országos Közegészségügyi Központnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Azt írták, hogy az allergiások a következő napokban mindaddig súlyos tünetekkel számolhatnak, amíg az esőzések enyhülést nem hoznak.

Múlt héten a parlagfű pollenkoncentrációjának heti átlaga már az ország egész területén nagyon magas szinten volt.

Az aktuális heti előrejelzés szerinti száraz, meleg, enyhén szeles időjárás esetén továbbra is mindenhol nagyon magas pollenkoncentráció várható. A tünetek fokozottabban jelentkezhetnek a parlagfűvel benőtt területek közvetlen közelében, ugyanakkor kevésbé intenzíven a zárt, természetes erdőkben és a nagy vízfelületek mentén - jegyezték meg, hozzátéve: a jövő hét végére ígért csapadék előreláthatólag némi enyhülést hoz.

A parlagfűvel fertőzött területeket lehetőség szerint kerüljük el, gyermekeinket tartsuk ezektől távol és tegyünk bejelentést a hatóságoknál, önkormányzatoknál az ilyen területekre. A növény irtása most, teljes és tömeges virágzásának idején már kizárólag megfelelő (min. FFP2-es besorolású és minden irányban az archoz légmentesen illeszkedő) maszkban és védőszemüvegben, kesztyűvel javasolható. A munkafolyamat végén ruháinkat lezárt zacskóba ajánlott tenni, a mosógépbe rázás nélkül, lassan helyezve be.

parlagfu 2016 35 PPRR

MTI

Kapcsolódó kifejezések: parlagfű  pollenkoncentráció  pollenszezon 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!