Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

Új, kombinációs orrspray allergiásoknak

Teljes tünetmentességhez vezet és minden jelenleg rendelkezésre álló gyógyszeres kezelésnél hatékonyabb az az új kombinációs orrspray, amelynek eredményességéről és biztonságosságáról az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia nyáron, Genfben megrendezett kongresszusán számoltak be a szakemberek.

szenanatha foto

Az Egyesült Államokban már egy éve patikai forgalomban lévő orrspray az allergiás nátha bármely, szezonális és perenniális (azaz az egész évben jelen lévő allergének által előidézett formájában) is sikeresen használható, és alkalmazása valamennyi idült nátha esetén is (beleértve az ún. vazomotoros náthát) tökéletes tünetmentességet eredményez. A „titok” abban rejlik, hogy a gyógyszer az allergiás rinitisz kezelésében már jól bevált korábbi készítmények összetevőit, antihisztamint és intranazális szteroidot tartalmaz, melyek kombinálása tovább fokozza ezek kedvező hatását.

A cikk a reklám után folytatódik

Az új kombinációs orrspray biztonságosságát egyéves folyamatos kezeléssel igazolták. A 300 fél évig és 100 egy évig nyomon követett beteg közül egyetlen egynél sem alakult ki orrnyálkahártya sorvadás vagy fekély. Az egyéb mellékhatások (pl. fejfájás, szagérzés zavara) tekintetében is igen kedvezőek a tapasztalatok: azonosak és azonos gyakoriságúak voltak a kontrollcsoportban placebót kapott páciensek által észleltekkel.

Épp ezért jó hír az allergiás náthában szenvedő hazai betegek számára, hogy a rendkívül sikeres terápiás készítmény hamarosan, várhatóan jövő tavasztól már nálunk is elérhető lesz.

Forrás: Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Kapcsolódó kifejezések: allergiás nátha  kombinációs orrspray  szénanátha 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!