Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

Féregterápiával a szénanátha ellen?

allergy sxc 56703773Már az 1970-es évek óta kísérleteznek a kutatók a szénanátha, az allergia és egyéb immunrendszerrel kapcsolatos betegségek kezelésével oly módon, hogy szándékosan megfertőzik a pácienseket horogféreggel vagy orsóféreggel.

„Az allergiás megbetegedések több százmillió embert érintenek világszerte, különösképpen az iparosodott országok nagyvárosaiban” – mondta Dr. Ashley Croft, közegészségügyi szakértője, az új tanulmány egyik szerzője. „A legtöbb jelenleg is használatos gyógyszeres allergiakezelés meglehetősen költséges, veszélyes ráadásul az esetek többségében teljes mértékben hatástalan.”

Croft elmélete szerint a féregterápia következtében a belekben megtelepedő férgek és giliszták hatására a gazdatest immunrendszere megerősödik, így kevésbé lesz érzékeny a gyakran előforduló allergénekkel szemben.

A cikk a reklám után folytatódik

„A huszadik század folyamán számtalan immunológiai betegség jelent meg szinte a semmiből, köztük a szénanátha, az asztma, a gyomor gyulladásos betegségei és a szklerózis multiplex” – mondta Dr. Joel Weinstock, a bostoni Tufts Egyetemi Orvosi Központ vezető gasztroenterológusa. „De vajon miért jelentek meg hirtelen ezek a megbetegedések? Ha körülnézünk a világban, világossá válik, hogy a ezek az immunbetegségek elsősorban az iparosodott országokban jellemzőek, míg a fejlődő országokban sokkal ritkábbak.”

Weinstock úgy véli, hogy a higiénia rohamos fejlődésének következtében a fejlett országokban erősen lecsökkent a bélférgek, köztük a horogférgek és az orsóférgek előfordulási aránya, és szerinte valójában ez vezetett ahhoz, hogy a modern társadalmakban az emberek immunrendszere túlérzékennyé vált.

Kapcsolódó kifejezések: féregterápia  szénanátha 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!