Ma Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.
A+ A A-

Alattomos ellenfelek: támadnak a füvek

Alattomos ellenfelek: támadnak a füvekA fűfélék okoznak problémát júliusban az allergiások számára. A szakember azt ajánlja: aki érzékeny ezekre a pollenekre, még a tünetek megjelenése előtt kezdje el szedni gyógyszereit.

Magyarországon csaknem hárommillió allergiás él. Közülük sokan a útifüvekre vagy a pázsitfüvekre érzékenyek – mondta az Nékám Kristóf allergológus az InfoRádióban.

Mint mondta: idén a szemtünetek okozzák a legnagyobb problémát. A számítógépes munkát végzők akár munkaképtelenné is válhatnak a legkritikusabb időszakban – tette hozzá az allergológus. Akinél jelentkeznek a tünetek, azoknak egyáltalán nem ajánlott füvet nyírni, egyáltalán ott lenni, ahol más nyírja az allergiát okozó növényeket.

Érdemes az utcai ruhát a hálószobábán kívül hagyni, és akár naponta hajat mosni. A legcélravezetőbb megoldás azonban a gyógyszeres kezelés. A kúrát az allergiások akkor sem hagyhatják abba, ha megszûnnek a tüneteik. Mindaddig szedni kell a készítményeket, amíg a betegséget okozó pollen a levegőben van – mondta Nékám Kristóf.

Kapcsolódó kifejezések: allergia  allergológus  füvek    pázsitfű  útifű 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!