Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Bár nem cöliákás, de ez is gluténérzékenység

Bővebben...A lisztérzékenység szokásos vizsgálati módszereivel nem lehet kimutatni, egyelőre keveset tudni a nem-cöliákiás gluténérzékenység betegségről.

Utolsó frissítés: 2018. október 12. péntek, 15:24

Találatok: 2224

Gluténérzékenység: hat hónapos korban kezdjünk el lisztes ételeket adni a babáknak!

Bővebben...Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség – mondja Dr. Arató András. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára ugyanakkor hangsúlyozza: a súlyos tünetekkel járó formák megelőzése szempontjából kulcsfontosságú, hogy mikor kezdenek el glutén tartalmú ételeket adni a csecsemőknek.

Utolsó frissítés: 2017. január 14. szombat, 09:19

Találatok: 1670

Kétezer éve ismert betegség a lisztérzékenység

Bővebben...Kétezer éve ismert betegség a lisztérzékenység - ismertette a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Utolsó frissítés: 2016. december 30. péntek, 02:38

Találatok: 1815

A hétvégén is magas lesz a parlagfű pollenkoncentrációja

Bővebben...A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul, és magas szintet érhet el még helyenként a csalánfélék virágporának mennyisége is - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos Facebook-oldalán pénteken.

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 10. szombat, 06:13

Találatok: 1350

A következő napokban is komoly tüneteket okozhat a parlagfű

Bővebben...A következő napokban is komoly panaszokat okozhat a parlagfű, a növény pollenjére allergiások tüneteit sok esetben csak a gyógyszeres kezelés képes valamelyest csillapítani - olvasható az Országos Közegészségügyi Központnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 08. csütörtök, 05:31

Találatok: 1521

Csúcson a parlagfű pollenkoncentrációja

Bővebben...Az erősen allergén parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat, és továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék pollenkoncentrációja - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kedden az MTI-vel.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 31. szerda, 04:28

Találatok: 1399

Klímaváltozás: Fokozott szénanáthás tünetek fordulhatnak elő

Bővebben...Fokozott szénanáthás tünetek fordulhatnak elő a klímaváltozás miatt, és 2050-ig a parlagfű pollenjére allergiások száma 33 millióról 77 millióra növekedhet Európában - közölte a bécsi orvostudományi egyetem kutatócsoportja csütörtökön.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 29. hétfő, 19:36

Találatok: 1405

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!