Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

Mágnesterápia

bemer therapyA mágneses térrel folytatott terápiák – mint a „szelíd” gyógymódok általában – energetikai kezelésnek minősülnek. A terápiás cél, megfelelő állandó vagy pulzáló elektromágnesesség segítségével, a test olyan irányú befolyásolása, hogy a szervezet egésze egészségesebb állapotba kerüljön.

Egészségesebb állapotként - leegyszerűsítve - az öngyógyító folyamatok erősödését érthetjük, ami irányulhat egy seb, a kötőszövetek, az idegek, egy csonttörés vagy bármely egyéb, krónikus betegség gyógyulására. A mágnesterápia továbbfejlesztésében prof. dr. Wolf Kafka járt élen, az ún. BEMER-jel (bio-elektro-mágneses-energetikai reguláció) kifejlesztésével.

Még a hivatalos orvoslás által gyógyíthatatlannak minősített esetekben is jó eredménnyel járhat az elektromágneses kezelés. 84%-os panaszmentesség érhető el a módszerrel, méghozzá mindössze 6 hét alatt. A további előnyök között említést érdemel, hogy a módszer teljesen fájdalommentes, nem jár mellékhatásokkal, gazdaságos, és a páciens számára kényelmesen alkalmazható. Az említett módszer különlegessége, hogy, míg az eddig alkalmazott mágneses kezelések során sinus, szögletes, trapéz-, illetve fűrészfogalakú hullámokat alkalmaztak, az új eljárás széles sávú jelek alkalmazásával a megfelelő frekvenciamód átvitelét 750–2000-szeresre lehetett bővíteni.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

A kezelések széles sávú tartományban biztosítják a szervezet bioenergetikai önszabályozását. Más szavakkal ez azt jelenti, hogy az alacsony energiájú, széles hullámsávban és alacsony frekvenciájú elektromágneses hullámok segítségével a szervezet biokémiai folyamatai optimális mértékben aktiválhatók, támogathatók. Ennek következtében a test öngyógyító mechanizmusai is aktívabbá válnak, a beteg állapota javul. A független, egyetemi kutatások tudományos alapossággal bizonyították, hogy a BEMER-jelek molekuláris szinten képesek befolyásolni a szervezetet, javul a szövetek vérellátása, a vérkép és a szövetek oxigénfelvétele.

(Természetgyógyász Magazin, 2002. január)

Kapcsolódó kifejezések: BEMER  mágnesterápia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!