Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

Sóterápia

dsci0009A sózás évezredek óta ismert élelmiszer tartósító eljárás. A só a szabad víztartalom elvonásával és az ozmózisegyensúly felborításával hatékonyan pusztítja el a mikroorganizmusok legtöbbjét. A sóterápiák ennek a módszernek a gyógyításra alakított változatai.

Az alkalmazott sóterápia, egy erre a célra előkészített és kialakított helyiségben folyik. A levegőben lévő holt-tengeri sókristályok elősegítik a hörgők tisztulását, és csökkentik a nyálkahártya gyulladását. Nagyfokú váladékoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamat indul el. Köhögéses, köpetürítéses, nehézlégzéses panaszok rövid idő alatt enyhülnek. Az immunrendszert erősítő hatása miatt használata egészséges városban élő embereknek is ajánlott. Megelőzhetők vele a megfázásos megbetegedések, az allergiás tünetek ritkábban jelentkeznek. A terápia ideje alatt a légzés könnyebbé válik, a só-kicsapódás miatt sós íz érezhető az ajkakon, egyes esetekben szemviszketés jelentkezhet. A terápia alatt, az első napokban fokozódhat a köhögés és a köpetürítés. A Sószalon rendszeres használata kellemesen pihentet és ellazít.

A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a légjáratok, a hörgőcskék minden részébe. Ott elolvad, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A mesterséges aeroszol tartalmú gyógyközeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett hatás: megszünteti a gyulladást, helyreállítja a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját. Allergiás panaszok esetén normalizálódik a vérben az allergiás tüneteket kiváltó hisztamin-szint, így nincs, ami kiváltsa a tüneteket. Allergiás tüneteknél lényegesen javul az orrlégzés, megszűnik az orrnyálka duzzanat.
Egyetlen kúra a Sószalonban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton!

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

A sóterápiáról

Milyen eredmények várhatóak a Holt-tengeri száraz só-terápiával?
A terápia eredményeképp az egészség jelentős javulása érhető el, helyreáll a bronchusok tónusa, javul a légzés, és ezzel a páciens légzésfunkciója is. Ez az egész szervezet működésének, a javulásához vezet.

Ezzel az életminősége javul, megváltozik.
A szervezet ellenálló képessége javul. A szervezet oxigén és légcseréje révén az immunrendszer javul. Nő a teljesítőképesség. Mivel a tüdőben a vér oxigén intenzitása nő, ezáltal a szív oxigén ellátása is jelentősen javul.

Miért hatásos?


Míg a hagyományos inhalációs eljárásokban a hatóanyag – a só – vízhez van kötve, vízben oldott és azt párologtatva inhalálnak. Ebben az esetben azonban a hatóanyag páratartalma 95%-tól is magasabb, és ennek köszönhetően a hatóanyag nem jut le a tüdő mélyére – a kishörgőkbe és a léghólyagocskákba, ahol a gyulladt és görcsös állapot van, és ahol a betegség gyógyítható -, hanem kitapad a légutak falán. 

Míg az álltalunk alkalmazott kontrollált száraz só terápiában a só (holt-tengeri só) egy csepp vizet sem „lát”. Egy malomban aprítjuk, finomabbra, mint a cigarettafüst, és így küldjük a légtérbe.
Így garantáltan lejut rendeltetési helyére.

Étrendben, gyógyvízben történő alkalmazásakor fontos tudni, hogy az erős összehúzó hatás miatt vérnyomásemelkedés várható. Magas vérnyomásúaknál kompenzáló hatású módszerrel és felügyelettel ajánlott alkalmazni.

Félelmek, mítoszok a konyhasóról
Az alkalmazott ásványi, tengeri sókeverékek, ellenőrzött gyógyvizek nem azonosak a nátriummal, a káliummal, vagy azok mérgező nitrátos vegyületeivel.

BŐVEBBEN:
soszalon.hu

Kapcsolódó kifejezések: sóterápia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!