Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Kineziológia (alkalmazott kineziológia)

Az alkalmazott kineziológia, amelyet napjainkban a kineziológia egyik legjelentősebb irányzataként tartanak számon, 1964-ben jelent meg. Kialakulása dr. George Goodheart amerikai csontkovács nevéhez fűződik.

Napjainkra számos különböző kineziológiai irányzat létezik, amelyek felhasználják dr. Goodheart felfedezéseit. Az alkalmazott kineziológia elnevezés viszont csak a dr. George Goodheart által kifejlesztett eredeti rendszerre vonatkozik és kizárólag az általa 1973-ban alapított International College of Applied Kinesiology-n végzett terapeuták használhatják.

Az alkalmazott kineziológia alapja az egészség háromszöge, melynek alkotóelemei a strukturális/fizikai, táplálkozási/kémiai és érzelmi/mentális területek. Minden összetevő hatással van az összes többire. Az alkalmazott kineziológiával foglalkozó szakember izomteszt segítségével felméri a személy állapotát, megkeresi a test egyensúlyhiányait, kiválasztja a megfelelő korrekciót, majd újabb izomtesztekkel ellenőrzi, hogy hatékony volt-e a kezelés.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!