Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Bach virágterápia

A Bach-virágterápia (ejtsd:'becs'-) egy homeopatikus aromaterápiás módszer. Edward Bach (ejtsd: 'edvárd becs', [bætʃ) (1886-1936) brit orvos fejlesztette ki az 1930-as években.
Dr Bach 37, utóbb 38, kizárólag Angliában, vadon is élő virágból nyert esszenciát állított elő. Bach szerint ezek katalizálják és enyhítik a stresszhatásokat. A diagnózist Dr Bach beszélgetés és intuíció alapján állította fel. 

Bach eredeti kutatásait számos új, vadon termő növényből készült gyógyszerrel bővítette ki. Jelenleg az elismert hatású virágesszenciák száma meghaladja a 200-at.
Ezek a felfedezések „inspiráción” alapultak. Például séta közben olyan gondolata támadt, hogy a naptól forrósított növényen lévő harmatcseppek magukba szívják annak gyógyító tulajdonságát.

Azt állította, hogy elég kézbe vennie egy virágot vagy megkóstolnia egy szirmot, hogy intuitív módon tisztába jöjjön annak gyógyító energiáival. Ezeknek az intuícióknak a továbbfejlesztéseként „eszenciákat” készített tiszta víz és növények felhasználásával.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!