Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-

A fenyőkéreg javítja a szívfunkciókat

A fenyőkéreg javítja a szívfunkciókatÉvente körülbelül 400.000 szívelégtelenségben szenvedő beteget regisztrálnak az Egyesült Államokban az Amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet adatai alapján.

A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szív nem képes a szervezet tápanyag- és oxigénigényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Ez egy meglehetősen gyakori, krónikus, hosszú távú állapot, mely többnyire a magas vérnyomás következtében, általában lassan fokozatosan alakul ki. Mivel a szív nem tud megfelelő mennyiségű vért pumpálni a szervezetbe, nem ürül ki elég gyorsan a vér, és megnehezedik a vér visszaáramlása a szervezetből a szívbe.

Szerencsére azonban léteznek gyógyszerek, melyekkel kezelni lehet ezt a problémát. Egy most megjelent tanulmány szerint a Pycnogenol és a Koenzim Q10 (CoQ10) kombinációja, az úgynevezett PycnoQ10 képes természetes módon megerősíteni a szívelégtelenségben szenvedő páciensek szívét.

A cikk a reklám után folytatódik

A Pycnogenol a dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készült standard vizes kivonat, amely bioflavonoidokat tartalmaz koncentrált formában és változatlan összetételben, erős antioxidáns.

A tanulmány a Panminerva Medica című tudományos folyóirat legutóbbi számában jelent meg.

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!