Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.
A+ A A-

Fűszernövénnyel az ízületi betegségek ellen!

baberlevel_pcA kor előrehaladtával a felnőtt lakosság egyik leggyakoribb problémája az ízületi betegségek és az ezzel járó fájdalmak. Fájdalmas minden mozdulat, kattognak az ízületek.

A magyar egészségügyi statisztikák szerint az összlakosság 35%-a szenved valamilyen reumatikus betegségben, míg ez az arány a 65 év feletti életkorban már eléri a 80%-ot. Ön is úgy érzi, hogy beletartozik ebbe a csoportba? A természet patikája tud segíteni.

Az ízületek a csontok érintkezésénél lévő porcos tokokban elhelyezkedő szervek, melyek lehetővé teszik a csontok mozgását, csökkentik a csontvégekre jutó rázkódásokat. Az ízületi felszín gyulladása (arthritis), sérülése vagy degeneratív károsodása (arthrosis) fájdalommal és mozgáskorlátozással járó folyamat, melyeket reumatizmusnak nevezünk. Az ízület egy élő szövet, melyre a dinamikus változás jellemző, folyamatosan kopik, és folyamatosan megújul. Ha e folyamat egyensúlya megbomlik, akkor az ízületi szövet eltűnik, és nem képződik újra.

A cikk a reklám után folytatódik

A babérlevél nem csak ételeinket teszi ízletesebbé...

Tehát az egyén egészségének, mozgásképességének megőrzése szempontjából fontos, hogy gondját viselje ízületeinek és elkerülje a túlzott igénybevételt. Ezen problémák kezelésére a gyógynövényes terápia természetes megoldást kínál mellékhatások nélkül. A mindenki által közismert és a gasztronómiában alkalmazott babérlevél illetve annak olajos kivonata gyulladáscsökkentő hatással bír, így mérsékli a fájdalmakat. Magas ásványi anyag tartalma révén segít helyreállítani az ízületeket és meggátolhatja a további károsodásokat. Ezenfelül eltávolítja a káros anyagcseretermékeket az ízületekből.  A babérlevél olajos kivonata magyar találmány, melynek hatékonyságát számos esettanulmány bizonyítja. A babérolaj elősegíti a kalcium felszívódását (abszorpció), a kollagén szintézisét és mérsékli az ízületi kopást (osteoarthrosis) valamint javítja az ízületek mozgathatóságát. Így egy hétköznapi növény válhat egy sokakat érintő és az életet megnehezítő probléma segítőjévé.

Magyarországon és Európában is csak a hajdúszoboszlói Herbárium 2000 Kft. gyárt és forgalmaz babérolajat. Keresse termékeinket országszerte számos gyógynövény és bioboltban valamint egyre több patikában. Webáruházunkban a www.balintcseppek.hu oldalon is megvásárolhatja termékeinket, ahol további érdekességekkel, akciókkal várjuk Önöket.

Kapcsolódó kifejezések: arthritis  babérlevél  babérolaj  ízületi gyulladás 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!