Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Kínai gyógynövény alkoholizmusra

kudzu_plantA tudósok megfejtették a kudzu gyökér, egy híres kínai gyógynövény titkát, amelyet az alkoholizmus kezelésére használnak.

Kudzu gyökér: Kínában régóta használják alkoholproblémákra

A növény összetevői úgy tűnik, hogy megemelik a vérben az etanol szintjét, aminek következtében az alkoholfüggők kevesebb itallal is beérik. Kínában már régóta használják a kudzu gyökeret arra, hogy csökkentsék az alkohol utáni vágyat, és hogy kezeljék az alkoholizmust.

A függőséget azonban nem lehet vele teljesen és végérvényesen megszüntetni. A hatásmechanizmusát eddig teljes homály fedte, a tudósok azonban nemrég rábukkantak a titok nyitjára – írja az Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

A cikk a reklám után folytatódik

A Harvard kutatói 12 alanyt kértek meg arra, hogy 9 napon át szedjenek kudzu gyökér kivonatot vagy placebót, majd alkoholt itattak velük, és kiértékelték a hatást. Azoknál, akik a kudzut szedték, nem tapasztaltak semmilyen csökkenést a testi vagy értelmi képességek terén, és a viselkedésük sem változott. Ugyanakkor emelkedett a pulzusszám, a testhőmérséklet és a véralkoholszint.

Végül a véralkoholszint hirtelen megemelkedéséből következtettek arra, hogy a növény megemeli a vérben az etanol szintjét, aminek következtében ezek az alanyok nem kívántak olyan nagy mennyiségű italt, mint a placebo csoport. A kudzut a tudósok további vizsgálatoknak is alávetik majd.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: alkoholizmus  kudzu  kudzu gyökér 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!