Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.
A+ A A-

Fenyőkéreg segíti a fülzúgásban szenvedőket

pineapple_imgAz Amerikai Tinnitus Egyesület vizsgálatai alapján több mint ötvenmillió amerikai tapasztalt már élete során valamilyen szintű fülzúgást.

A Panminerva Medica című folyóiratban nemrég publikált tanulmány szerint a pycnogenol, amely egy francia tengerparti fenyő kérgéből kinyert antioxidáns növénykivonat, a belső fül véráramlásának javításával képes csökkenteni a fülzúgást.

Fülzúgás: gyakran a fül elégtelen véráramlása okozza

Eddig kevés lehetőség volt a kezelésére, de ez a tanulmány esélyt adott arra, hogy természetes megoldást találjunk a fülzúgás gyógyítására.” – nyilatkozta Dr. Gianni Belcaro, az olaszországi Chieti-Pescara Egyetem kutatója.  Ezen az egyetemen folytatott kísérlet során nyolcvankét 35 és 55 év közötti beteget vizsgáltak négy héten keresztül.

A fülzúgás oka mindenkinél a belső fül elégtelen véráramlása volt. A betegeket három csoportra osztották: Az A csoportba tartozó 24 beteg napi 150 mg, a B csoportba tartozó 34 beteg pedig napi 100 mg pycnogenolt kapott, míg a kontrolcsoportot alkotó 24 beteg nem kapott a szerből.  A vizsgálat kezdetekekor a betegeknek mind a szisztolés, mind a diasztolés véráramlási sebességük igen alacsony volt.

A cikk a rekám után folytatódik

A négyhetes kezelés után mind az A, mind a B csoport betegeinél jelentős javulást tapasztaltak, a nagyobb dózist kapott csoportban a javulás mértéke is nagyobb volt. A vizsgálat kiterjedt a pycnogenol fülzúgásra gyakorolt hatására is. A négyhetes kúra után a zúgás mértéke mind az A, mind a B csoportban csökkent, míg a kontrolcsoportban nem történt jelentős változás.  „A tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a pycnogenol helyre tudja állítani a belső fül véráramlását, és így csökkenti a fülzúgást” - nyilatkozta Dr. Belcaro.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: fenyőkéreg  fülzúgás 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!