Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

Védi szívünket a fokhagyma

Védi szívünket a fokhagymaAz érelmeszesedés lassan kialakuló folyamat, melynek során az erek átmérője fokozatosan csökken. Következményeivel a beteg legtöbbször már csak a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedés tényleges kialakulásakor szembesül. Az érelmeszesedés görcsös szívtáji fájdalmat, szívinfarktust, szívelégtelenséget és szélütést is okozhat.

Az érelmeszesedés az érfal valamilyen károsodásával kezdődik

Ennek kockázatát a magas vérnyomás jelentős mértékben növeli. A sérült területen koleszterin telepedik meg. E folyamatban főszerepet játszik az oxidáció - azaz a szabad gyökök hatása.

A koleszterinlerakódások hatására az érfal elveszíti rugalmasságát, csökken az ér keresztmetszete. A vérben rögök képződhetnek, amelyek akadályozzák a véráramlást, ennek következtében vérellátási zavarok jelentkezhetnek - és bármikor bekövetkezhet a szívinfarktus.

Egy Svédországban készült tanulmány keretében több mint 4400 szív- és érrendszeri betegségben szenvedő embert vizsgáltak meg. A vizsgálatok egyértelmûen bebizonyították, hogy a koleszterinszint csökkenésével az érelmeszesedéses elváltozásokban javulás állhat be.

A koleszterinszint természetes úton is csökkenthető

Naponta egy fokhagymagerezd - kiváló és nagyon egészséges. De ha nem rajong érte, a fokhagymadrazsé is hatékony és kényelmes alternatíva.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: fokhagyma  szív- és érrendszer  érelmeszesedés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!