Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

soy pieceEgy kis tanulmány eredményei szerint a tej- és a szójafehérje kis mértékben ugyan, de csökkentheti a vérnyomását azoknak, akik hipertóniában szenvednek. A szakemberek szerint érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy ezek a proteinek segíthetnek-e a betegség kialakulásának megelőzésében.

A kutatók szerint amennyiben a magas vérnyomásban szenvedők néhány finomított szénhidrátot – például a fehér kenyeret és a fehér rizst – tej- és szójafehérjére cserélnék, úgy hatékonyabbá válnának a hipertónia kezelésére előírt terápiák is – írja a Circulation.

A megállapításokat azután tették, hogy egy tanulmány eredményeiből kiderült: a magas vérnyomásban szenvedő embereknél kis mértékű javulást eredményezhet az, ha rendszeresen fogyasztanak olyan élelmiszereket, amelyek tejből és szójából származó fehérjéket tartalmaznak.

A cikk a reklám után folytatódik

Bár az egyes alanyoknál megfigyelt vérnyomáscsökkenés nem mondható túl jelentősnek, mégis nagy előrelépést jelenthet ez a felfedezés a társadalom egészére nézve. Az étrend ilyen irányú megváltoztatása ugyanis segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke kialakulását – mondta dr. Jiang He.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: hipertónia  magas vérnyomás  szója  tej 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!