Ma Örs és Stella napja van. Holnap Henrik és Roland napja lesz.
A+ A A-

Migrénes? Ez a terápia segíthet!

cranio-sacral-therapyA cranio-sacralis terápia egy, az Egyesült Államokból származó, de Magyarországon még újkeletű szelíd gyógymód, amely működési elmélete mellett kutatási eredmények szólnak, és a nyugati országokban klinikákon is alkalmazzák az Upledger-féle cranio-sacralis kezelési technikákat.

A cranio-sacralis terápia elmélete szerint, testünk pontosan tudja, hogyan gyógyítsa meg saját magát

A terapeuta feladata, hogy elősegítse ezeket az öngyógyító folyamatokat. A gerincvelői folyadék áramlásának ritmusát kitapintva fellelhetők azok a szövet közti feszülések a cranio-sacralis rendszerben, melyek felelősek lehetnek akár a hasogató migrénes fejfájásért is.

Ezeket a szöveti feszüléseket manuális technikákkal és a koponyacsontok enyhe mozgatásával lehet feloldani, így a gerincvelői folyadék „átmoshatja” az egész cranio-sacralis rendszert a koponyától a keresztcsontig.

A cikk a reklám után folytatódik

Cél az agyi és gerincvelői folyadék szabad áramlása

Mivel a cranio-sacralis rendszerben fejlődik az idegrendszer is – memóriaként tárolva minden fizikai és érzelmi megrázkódtatást –, fontos, hogy az agyi-gerincvelői folyadék akadály nélkül keringhessen, és az idegeken megfelelő időben és módon juthasson el az információ a célszervhez, vagy szervrendszerhez. A szervezet működésében minden mindennel összefügg és hatással van egymásra. Pl. egy keresztcsontot ért sérülés kihathat a koponyára is, vagy ha a máj sejtjei közt zavar támad, a máj funkcióját már nem fogja kellően ellátni és ez kihatással lesz az egész emésztőrendszerre és ezzel együtt a belekre is.

A természetgyógyászat hívei szerint a betegség nem az ellenségünk, hanem egy jelzés a szervezetünktől, amely így figyelmeztet minket valamire. Hogy mire? A válasz bennünk van.

Megelőzésként is

Saját szervezetünk tudja, hogy mit miért érez. A cranio-sacralis terápiával könnyebben feldolgozhatóak a stresszhelyzetek, és ezáltal sikeresebben elkerülhetjük a betegségeket.

forrás: gyogyitotermeszet.net

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!