Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

A tai chi csökkentheti a depresszió tüneteit

TaiChiLarge_gifA nemzetközi felmérések szerint a 65 év fölöttiek esetében egyre gyakoribbak a depressziós tünetek, aminek következtében az öngyilkossági ráta is fokozatosan emelkedik ebben a korosztályban.

Több energia, jobb memória és a tai chi...

A legfrissebb kutatások szerint azonban egy ősi, keleti mozgásforma, a tai chi csökkentheti a mentális problémák súlyosságát.

A UCLA tudósai kezdtek kísérletezni a tai chi egyik nyugatiasabb, szelídebb változatával idős, depresszióval küzdő betegek esetében. A kezelés során hetente egy alkalommal vettek részt az alanyok edzéseken, valamint hagyományos, depresszió elleni terápiákon is – írja az American Journal of Geriatric Psychiatry.

A cikk a reklám után folytatódik

Felfedezték, hogy a kontrollcsoporttal szemben azok, akik a tai chit is gyakorolták, jobb életminőségről, jobb emlékezőképességről számoltak be, valamint sokkal energikusabbak is voltak. Ezek pedig mind segítettek abban, hogy legyőzzék a depressziót.

Ez az első olyan tanulmány, amely bebizonyította, hogy az idős, depressziós emberek milyen nagy javulást várhatnak a tai chitól. Különösen fontos ez annak fényében, hogy az adatok szerint a gyógyszerrel kezelt betegek háromnegyedénél nem figyelhető meg a készítmények rendszeres szedése mellett sem jelentős javulás - mondta dr. Helen Lavretsky.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: depresszió  tai chi 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!