Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
A+ A A-

Miért működik az akupunktúra?

Accupuncture-InUseA rengeteg kutatás és tanulmány ellenére még mindig nem tisztázott pontosan, miért is működik az akupunktúra. Egyes tudósok szerint az egész csak egy hatásos placebo, és a fogpiszkálók legalább olyan hatékonyak, mint az akupunktúrás tűk.

A legújabb kutatások szerint az adenozin nevű molekula lehet a felelős az akupunktúra jótékony hatásaiért

Az adenozin egy természetes anyag, amelyet elsősorban az alvás és a szív működésének szabályozásában betöltött szerepéről, és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismerhetünk.

Az adenozin emellett természetes fájdalomcsillapítóként is működik, ami sérülésekkor lép működésbe a bőrben olyan módon, hogy kiiktatja az idegjelzéseket és a lidokainhoz hasonló hatásmechanizmussal csökkenti a fájdalmat.

A cikk a reklám után folytatódik

A tudósok felfedezték, hogy ez a hatóanyag igen aktív az akupunktúra által megcélzott mélyebb szövetekben. A kutatási adatok szerint az akupunktúra hatására olyan jelzések jönnek létre a központi idegrendszerben, amelyek arra késztetik az agyat, hogy fájdalomcsillapító hatású endorfint szabadítsanak fel.

"Az akupunktúra az egyik legfontosabb ősi gyógyítási módszer, amelyet az emberiség már közel 4000 éve ismer, és mivel nem ismerjük a pontos működési elvét, sokan szkeptikusak vele szemben. Most azonban talán sikerült tudományos magyarázatot találnunk arra, miért hatásos az akupunktúra" – nyilatkozta Dr. Maiken Nedergaard, a Rochester Egészségügyi Központ kutatója

Kapcsolódó kifejezések: adenozin  akupunktúra  endorfin  fájdalomcsillapítás 
© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!