Ma Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
A+ A A-

Reményt keltő kezelések

Reményt keltő kezelésekFolyamatosan halljuk az új híreket a madárinfluenza terjedéséről:  "az emberi áldozatok száma lassan egyre nő, de az ellenszer már kész, sokaknak be is adták, ezért úgy tûnik, az emberiség elhárította ezt a támadást. Emellett naponta százezrek halnak meg rákban, s a hírügynökségek hallgatnak, mert ez a kór kifogott rajtunk, s talán már természetes, de titokzatos kísérőnkké vált."

Pedig, ha többet foglalkoznánk vele, felszállhatna a köréje vont köd, s akkor egymást segítve, empatikusabban kezelhetnénk a problémát.  Amihez bátorság és szerencse is kell.

A daganatos betegség felismerését napjainkban már kiváló diagnosztizáló eljárások segítik, a daganat lokalizálása, kiszûrése  ha megfelelő helyre, megfelelő időben, megfelelő diagnosztához kerül a beteg  nem jelenthet problémát. Ugyanakkor még mindig sok függ a sebész rátermettségétől, karakterétől, hozzáállásától, emberi kvalitásától, a kórház állapotától, de az sem mellékes, hogy maga a beteg miként fogadja betegségét, mennyire érett mentálisan, hogyan tudja feldolgozni új élethelyzetét, s egyáltalán, van-e ideje, pénze és kedve a gyógyulásra. Éppen ezért a daganatpusztító kezelések sikere elsősorban talán nem is kizárólag az alkalmazott terápiától, hanem a résztvevők szellemi és lelki érettségétől, az orvos és a beteg harmonikus viszonyától függ.

Fontos: a teljes körû tájékoztatás és a bizalom.
A mai szabados világban, ahol minden a pénz körül forog, nehéz betegnek lenni, főleg daganatosnak.

Legjobb megoldások?

A hivatalos  orvostudomány mai állása szerint a rák sebészeti beavatkozással, sugárkezeléssel és kemoterápiával kezelhető, legalábbis egy daganatos beteget elsősorban ezekkel a módszerekkel igyekeznek meggyógyítani, pontosabban, minél tovább életben tartani.

Kés alá kerülni senki sem szeretne, sok beteg fél is a csonkoltatástól, de a sebészeti technika gyors fejlődése ma már ezt a módszert szinte elengedhetetlenné teszi, főleg az áttéttel nem rendelkező esetekben. A daganatsebészek nap mint nap tumorokat távolítanak el, olyan rutinnal, mint más kollégáik a vakbelet. Rendszerint nagyobb területet metszenek ki, nem csak rákos szöveteket, így próbálva elejét venni a kór terjedésének. Hasonló célból távolítanak el közeli, egészséges nyirokcsomókat is, s bár ez későbbiekben a betegnek terhet jelenthet, a siker érdekében mégis meglépik.

Egyes daganattípusokat azonban elhelyezkedésük miatt nem lehet kimetszeni, ilyenkor " de a mûtét kiegészítő terápiájaként is"  alkalmazzák a sugarazást.
A statisztikai adatok szerint a daganatos betegek felét kezelik nagy energiájú ionizáló sugarakkal egy jól szigetelt "bunkerban", mert ezek a sugarak veszélyesek, paradox módon rákkeltők. Alkalmazhatnak belső sugárterápiát is: ekkor a radioaktív anyagot a daganatba helyezik, s így belülről pusztítják azt.

TUDTA? Sajnos a sugárterápia roncsolja az ép szöveteket is, de a rákosak sugárérzékenyebbek, ezért a kezelés relatíve hatásos lehet. A sugárterápiát mûtét után a daganat helyi kialakulásának megelőzése érdekében is alkalmazzák, de a mûtét helyett, sőt a daganat mûthető méretûre zsugorításában és lokalizálásában is használatos. Maga a kezelés általában hat hétig tart, heti öt alkalommal, s lényegében fájdalmatlan.

Igazán nagy ellenérzés, félelem a betegekben a kemoterápia iránt nyilvánul meg, talán joggal, hiszen ez a kezelés jelentős terhet ró a szervezetre, nehezíti az egészség visszaszerzését és a lelki felszabadulást.
A kemoterápia gyógyszeres kezelés, egyfajta sajátos mérgezése a szervezetnek: célja egyrészt a daganat méretének csökkentése, elpusztítása, másrészt az áttétek megelőzése, felszámolása. Sokan, főleg alternatív orvosok  gondolják úgy, hogy a hivatalosan még három pilléren nyugvó daganatkezelésből ez a pillér feltétlenül kiváltásra szorul, hiszen a kémiai anyagokkal, nehézfémekkel, kipufogógázokkal, korommal és millió más méreggel terhelt környezetben egy legyengült ember szervezetét  immunrendszerét, vérképző rendszerét, máját  nem jó tovább terhelni mérgező anyagokkal.

ELGONDOLKODTATÓ: a terápia egyértelmûen károsítja a csontvelőmûködést, nehezíti a vérképzést, s a csökkenő vörösvértestek miatt a szervek nem jutnak elegendő oxigénhez sem. Mégis, ki tudja, miért, a három eljárás közül ez a legdrágább is, holott nem valószínû, hogy egy gyógyszergyárnak például egy új antibiotikumnál drágább lenne kikevernie a rákellenes gyógyszert, amely mögött szintén sok kísérlet áll.

Alternatív lehetőségek

A beteg ember, főleg, ha rákos, minden lehetőséget megragad a gyógyulásért. Sok szélhámos kihasználja ezt az élni akarást, s tálcán kínálja "varázslatos" szereit. Cápaporc, rákpáncél, s még ki tudja, mily "csodálatos" szerek vannak ezen a tálon. De ne essünk a ló túlsó oldalára! Biztosan akadnak hatásos rákellenes készítmények is, melyek nem csak azért hatnak, mert a beteg hisz az általuk előidézett gyógyulásban, hanem valóban élettani pluszt jelentenek a szervezetnek. Ilyenek az immunerősítő, máj- és béltisztító " bejegyzett, klinikailag kipróbált" szerek, antioxidánsok, a biológiai daganatkezelés, a hőterápia, az életmód és a táplálkozási szokások megváltoztatása.

Például, ha rendszeresen fogyasztunk természetes antioxidánsokat, szedret, szőlőt, kivit, ananászt, ribizlit, hidegen sajtolt olajakat, lecitint, biztos, hogy általuk szervezetünk hozzájut olyan anyagokhoz, melyek segítenek a rák megelőzésében, leküzdésében. Kísérletek bizonyítják, hogy a fagyöngy hatásosan alkalmazható a tumor méretének csökkentésére. A máj mûködését javítja többek közt az articsóka, a gyermekláncfû és az aloe, s a szervezetet tisztítják a léböjtkúrák, diéták is. De akad, aki kávébeöntés-kúrával veszi fel a harcot a rák ellen.


Ezekkel a módszerekkel a sebészeti beavatkozás biztosan nem úszható meg, de ha már valakit mûtenek, az vagy tovább követi az orvosa előírta terápiát, vagy alternatív megoldást keres. Itt jön a "képbe" az az igazság, hogy ebből a betegségből nehéz kapkodva kigyógyulni, s ha lelkileg összeomlunk, feladjuk, nem sok esélyünk marad a túlélésre.

A LEGFONTOSABB! Olyan orvos kezébe tegyük az életünket, a gyógykezelésünket, aki nyitott az alternatív gyógymódokra, tisztában van a lehetőségekkel, s van elég ideje ránk!

JÓ TANÁCS: ne szedjen be 5-10-féle, ismerősök és jóakarók által adott természetes szert anélkül, hogy hozzáértő orvossal nem konzultált! Ugyanis sok szer hatása átfedheti vagy épp kioltja egymást!

Kapcsolódó kifejezések: daganat  ellenszer  kezelés  madárinfluenza  rák  tumor 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!